Αγωνιστική Euroleague: Παρί – Φενέρμπαχτσέ

Ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα (3/3) «πέφτει η αυλαία» της 17ης αγωνιστικής στη Euroleague, με τη διεξαγωγή της εξ αναβολής αναμέτρησης, Παρί-Φενερμπαχτσέ, στο Παρίσι. Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 21:30, στην “ADIDAS ARENA”. Παρί και Φενέρ δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά στην ιστορία των δύο ομάδων. Η Φενερμπαχτσέ βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ρεκόρ 17-9, τρεις νίκες πίσω από τον Ολυμπιακό και με μία λιγότερη ήττα από τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ελληνικές ομάδες να έχουν έναν περισσότερο αγώνα. Η Παρί θα πάρει θέση στο τζάμπολ, ούσα στην 4η θέση, με 16-10, κι ενώ οι Μονακό, Ερυθρός Αστέρας και Μπάγερν Μονάχου έχουν ρεκόρ 16-11, με αγώνα περισσότερο από τους Παριζιάνους.Αν η Φενερμπαχτσέ πάρει τη νίκη, τότε θα μείνει μόνη στη 2η θέση με ρεκόρ 18-9, με αποτέλεσμα να μείνει μόνος 3ος ο Παναθηναϊκός με 17-10, ενώ η Παρί θα υποχωρήσει στο 16-11, όπου βρίσκονται οι Μονακό, Ερυθρός Αστέρας και Μπάγερν Μονάχου.Αν νικήτρια αναδειχτεί η Παρί, τότε θα δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση, με ισόβαθμους τους Παναθηναϊκό, Παρί και Φενερμπαχτσέ, με 17-10, πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με 20-7.Στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, η Παρί πέτυχε σημαντική νίκη με 93-88 επί της Μπάγερν Μονάχου, με τον Μαοντό Λο να σημειώνει 14 πόντους και τον Ντόλτον Χομζ 12.Η Φενερμπαχτσέ «στραβοπάτησε» στην έξοδό της στο Βελιγράδι, γνωρίζοντας την ήττα με 94-76 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από 12 πόντους, για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχαν οι Ουέιντ Μπάλντγουιν και Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, ενώ 11 πρόσθεσε ο Μπόνζι Κόλσον (μάζεψε και 7 ριμπάουντ).Η ευχάριστη έκπληξη της φετινής περιόδου στη Euroleague, είναι μια αθλητική ομάδα με έφεση στην επίθεση. Οι παίκτες του Τιάγκο Σπλίτερ, σημειώνουν 85,7 πόντους μέσο όρο, ενώ δέχονται 84,7. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, Φενερμπαχτσέ, υπερέχει αμυντικά, καθώς δέχεται 80,4 πόντους, ενώ έχει 81,6 πόντους μ.ο. παραγωγικότητα.Η εντολή που θα δώσει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στους παίκτες του αφορά στον τομέα των λαθών. Αν δεν τα περιορίσουν, τότε οι παίκτες της Φενέρ θα έχουν… πρόβλημα στην «Πόλη του Φωτός». Η Φενερμπαχτσέ μετρά 12,7 λάθη μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ η Παρί υποπίπτει σε 9,8 λάθη μέσο όρο ανά αγώνα. Οι Τούρκοι παρουσιάζονται πιο εύστοχοι σε τρίποντα (38,1%) και βολές (80%). Η Παρί έχει 33,2% ευστοχία στα τρίποντα και 76,8% στις βολές.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συγκλονιστική κατάσταση στην Ουκρανία: Απελπισία και ανθρωπιστική κρίση

Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση, με επιθέσεις κατά αμάχων και τρομοκρατικές ενέργειες που προκαλούν ανθρωπιστική κρίση. Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις και ζητά ειρήνη και ασφάλεια, ενώ ο ΟΗΕ εργάζεται για λύσεις.

Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικά διδάγματα στην Ευρώπη για τις στρατιωτικές δαπάνες

Η Ελλάδα παρέχει σημαντικά διδάγματα στην Ευρώπη για τις στρατιωτικές δαπάνες και την αμυντική βιομηχανία, εν μέσω προκλήσεων ασφαλείας.

Μελέτη: Περικοπές στη χρηματοδότηση του HIV από μεγάλες χώρες μπορεί να αναιρέσουν την πρόοδο δεκαετιών

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "The Lancet HIV" προειδοποιεί ότι περικοπές στη χρηματοδότηση του HIV από μεγάλες χώρες μπορεί να αναιρέσουν την πρόοδο δεκαετιών στην καταπολέμηση της νόσου.

Κινητοποιήσεις στην Τουρκία: Η αντιπολίτευση καλεί σε γενίκευση των διαδηλώσεων

Μετά τη σύλληψη του αντιπολιτευόμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, η αντιπολίτευση στην Τουρκία καλεί τις διαδηλώσεις να επεκταθούν σε όλη τη χώρα.