Η Χαμάς κατηγορεί τον Νετανιάχου για “μικροπρεπή εκβιασμό” και “παραβίαση” συμφωνίας

Η Χαμάς κατήγγειλε ότι η απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναστείλει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί “μικροπρεπή εκβιασμό” και “παραβίαση” της συμφωνίας εκεχειρίας.

Σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι “η απόφαση του Νετανιάχου να αναστείλει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ένας μικροπρεπής εκβιασμός, έγκλημα πολέμου και κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας”, ενώ κάλεσε “τους μεσολαβητές και τη διεθνή κοινότητα να ασκήσουν πίεση” στο Ισραήλ προκειμένου να σταματήσει να επιβάλει τιμωρητικά μέτρα στη Γάζα.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Κίνα καλεί σε διάλογο για την Ερυθρά Θάλασσα

Η Κίνα καλεί σε διάλογο για την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα μετά από επιθέσεις στον αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry Truman από αντάρτες Χούθι της Υεμένης, εκφράζοντας αντίθεση σε ενέργειες που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Ρωσικές Δυνάμεις Προελαύνουν στη Νότια Ουκρανία – Αναλυτική Αναφορά

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στη νότια Ουκρανία και έχουν διασπάσει τμήμα των ουκρανικών γραμμών, ενώ το Reuters δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς. Η κατάληψη του χωριού Στέποβε από τις ρωσικές δυνάμεις ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Συνελήφθη ο 39χρονος Αλβανός για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Γκάζι

Συνελήφθη ο 39χρονος Αλβανός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε αιματηρό επεισόδιο στο Γκάζι, με θύματα τρεις Κρητικούς.

Επικίνδυνη επιδείνωση καιρού στην Ελλάδα: Συγκάλεση Επιτροπής Κινδύνου από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης

Συγκάλεση της Επιτροπής Κινδύνου από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης λόγω της επιδείνωσης του καιρού στην Ελλάδα, με προβλέψεις για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές.