Η πρώτη φάση της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα το Ισραήλ να αναστείλει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Χαμάς αρνήθηκε να δεχθεί το σχέδιο Γουίτκοφ για τη συνέχιση των συνομιλιών, παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών. Ως αποτέλεσμα, το Ισραήλ αποφάσισε να αναστείλει την είσοδο προϊόντων και εφοδίων στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα δεχθεί μια εκεχειρία χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων τους.
Η ανακοίνωση προειδοποίησε για πιθανές “άλλες συνέπειες” σε περίπτωση που οι διαφωνίες με τη Χαμάς σχετικά με την εκεχειρία παραμείνουν ανεπίλυτες.