Μαζικές συγκεντρώσεις για την τραγωδία των Τεμπών: Δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών

Αναρίθμητες και γεμάτες παλμό ήταν οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (28/2) σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία των Τεμπών, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το μήνυμα των διαδηλωτών ήταν σαφές: ζητούν δικαιοσύνη και απονομή ευθυνών. Με συνθήματα όπως «Δεν έχω οξυγόνο», πλήθος κόσμου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια βιώνουν έναν Γολγοθά χωρίς τέλος.

Ακόμη και τα επεισόδια που σημειώθηκαν από γνωστούς άγνωστους δεν κατάφεραν να επισκιάσουν το κεντρικό μήνυμα της ημέρας. Στην Αθήνα, ομάδα 700 ατόμων επιτέθηκε στους αστυνομικούς κοντά στη Βουλή, πετώντας πέτρες και μολότοφ, με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε όλο το κέντρο της Αθήνας, με οδοφράγματα και συγκρούσεις να επεκτείνονται μέχρι την Ομόνοια και τη λεωφόρο Συγγρού. Παράλληλα, 220 προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν, εκ των οποίων οι 73 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στη Θεσσαλονίκη, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων, απελευθερώνοντας μαύρα μπαλόνια στον ουρανό. Ανάλογη ήταν η εικόνα και σε άλλες πόλεις, όπως η Λάρισα, η Πάτρα, η Λαμία, ο Βόλος, τα Ιωάννινα και το Ηράκλειο, όπου χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και πορείες.

Στις συγκεντρώσεις αυτές συμμετείχαν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, που απαιτούσαν δικαιοσύνη για τα θύματα της τραγωδίας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αλλαγές στην κατάταξη της ATP: Τις θέσεις του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη

Αναλύοντας τις αλλαγές στην κατάταξη της ATP, παρατηρούμε την πτώση του Στέφανου Τσιτσιπά και τη σταθερότητα της Μαρίας Σάκκαρη στη νέα κατάταξη.

Συνάντηση Αμερικανού αντιπροέδρου με πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας στο Βατικανό

Συνάντηση του Αμερικανού αντιπροέδρου με τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας και τον υπουργό Εξωτερικών στο Βατικανό, με επίκεντρο τις διμερείς σχέσεις και τη διεθνή κατάσταση.

Νέος ομοσπονδιακός προπονητής για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Κοσμίν Ολαρόιου αναλαμβάνει τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ η ομάδα ετοιμάζεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Ο Νίκος Σταθόπουλος: Η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός

Ο Νίκος Σταθόπουλος, ένας από τους πλέον έμπειρους επενδυτές, μιλάει για τη σχέση του με την Ελλάδα και τη στρατηγική επένδυσης της BC Partners στη χώρα.