Σήμερα, φοιτητές και πολίτες της Σερβίας συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη και να εκφράσουν αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό.
Η συγκέντρωση οργανώθηκε από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, με τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο Βελιγράδι να συμμετέχουν επίσης στην εκδήλωση.
Μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη, η φοιτήτρια Ελευθερία Τσακιρίδου δήλωσε πως αυτό το γεγονός αποτελεί μια αφύπνιση και ότι πρέπει να μην ξεχνάμε τις ζωές που χάθηκαν άδικα. Οι Σέρβοι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία από τη Φιλοσοφική σχολή μέχρι την ελληνική πρεσβεία, κρατώντας σημαίες και πλακάτ με συνθήματα κατά της διαφθοράς και υπέρ της δικαιοσύνης.
Ο φοιτητής Αλεξάνταρ ανέφερε πως οι Σέρβοι φοιτητές τιμούν τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη και στο Νόβι Σαντ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με σιγή 16 λεπτών προς μνήμην των θυμάτων και ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας από εκπρόσωπο των φοιτητών της Σερβίας.