Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Γαλλία, όπου αύριο αντιμετωπίζει τη Βιλερμπάν στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Euroleague. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των “πράσινων” Τίμπορ Πλάς. Πριν την αναχώρηση, ο Γερμανός ψηλός μίλησε για το ματς με τους Γάλλους, την προσαρμογή του και τον ρόλο που θα παίξει στους πρωταθλητές Ευρώπης.
Ο Τίμπορ Πλάς δήλωσε:
Για τη συνεργασία του με τον Αταμάν:
“Έπαιξα μερικά χρόνια υπό τις οδηγίες του και έχω συνηθίσει σε αυτό το στιλ μπάσκετ. Φυσικά πρέπει να συνηθίσω γιατί έχει αλλάξει πράγματα και πρέπει να προσαρμοστώ. Ξέρω μερικούς συμπαίκτες μου αλλά πρέπει να τους μάθω όλους. Η ομάδα με υποδέχτηκε πολύ ζεστά χθες στην πρώτη προπόνηση. Με βοήθησαν και ήταν εύκολο για μένα να προσαρμοστώ και να νιώσω μέλος της ομάδας”.
Για το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν:
“Φυσικά παρακολούθησα κάποια παιχνίδια, είχα κάποια highlights της Βιλερμπάν κόντρα σε άλλες ομάδες. Προσπάθησα να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ. Σίγουρα οι συμπαίκτες μου ξέρουν περισσότερα και στη σημερινή προπόνηση θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να κερδίσουμε το παιχνίδι αύριο”.
Για τον ρόλο του στην ομάδα:
“Θα δώσω ό,τι χρειάζεται η ομάδα. Θα προσπαθήσω να παίξω άμυνα, να προστατέψω το καλάθι όσο καλύτερα γίνεται. Έχουμε πολλούς σκόρερ. Θα προσπαθήσω να βρω τον ρόλο μου στην ομάδα. Δεν θέλω να δυσκολέψω κανέναν, αλλά να είμαι μέλος της. Αν χρειάζεται έναν αμυντικό, θα γίνω ένας καλός αμυντικός. Αν χρειάζεται βοήθεια στην επίθεση, θα προσπαθήσω να βγάλω τους συμπαίκτες μου πιο εύκολα προς το καλάθι. Θα προσπαθήσω να κάνω τα σκριν, να δώσω χώρο σε άλλους παίκτες για να σουτάρουν. Πρέπει να δημιουργήσω τον ρόλο μου και να βρω τα κομμάτια του παζλ της ομάδας και να ταιριάξω”.
Για τη συμμετοχή του στη Euroleague:
“Είναι ήδη ευλογία να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Το να παίζεις μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, είναι μοναδικό για αυτό παίζεις μπάσκετ. Δημιουργείται μια τέτοια ατμόσφαιρα και είμαι ενθουσιασμένος. Το να έχω την ευκαιρία να κερδίσω έναν ακόμα τίτλο, θα είναι πολύ ιδιαίτερο κι ένα ακόμη μεγαλύτερο όνειρο για να γίνει πραγματικότητα”.