Ο CEO της Euroleague, Παούλιους Μοτιεγιούνας, προτείνει τη συμμετοχή 24 ομάδων στο πρωτάθλημα, αντί των 18 που συμμετέχουν επί του παρόντος. Σε συνέντευξή του στο “krepsinis.net”, εκφράζει την άποψή του ότι αυτό θα δημιουργούσε μια ισορροπημένη δυναμική στο πρωτάθλημα, λαμβάνοντας υπόψη τα εγχώρια και ευρωπαϊκά ματς.
Αναφερόμενος σε πιθανές αγορές επέκτασης, αναφέρει το Ντουμπάι, τη Βαλένθια, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, καθώς και ομάδες από το Eurocup όπως η Χάποελ Τελ Αβίβ και η Χάποελ Ιερουσαλήμ ως πιθανούς υποψήφιους για συμμετοχή στη Euroleague.
Ο Μοτιεγιούνας επισημαίνει τη σημασία της αθλητικής αρχής και της ανταγωνιστικότητας, εκφράζοντας την προτίμησή του για 24 ομάδες στο πρωτάθλημα, αλλά τονίζοντας την ανάγκη εύρεσης ισορροπίας.
Τέλος, αναφέρεται στις σερβικές ομάδες ως πηγή ενέργειας και ατμόσφαιρας στη Euroleague, ενώ σχολιάζει τις δυσκολίες στη συζήτηση για τις άδειες Α’ στο παρόν στάδιο.