Αμπντουλάχ Οτσαλάν: Κάλεσμα για ειρήνη και δημοκρατία από τον ηγέτη του PKK

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν έκανε ένα ιστορικό κάλεσμα σήμερα, προτρέποντας τον οργανισμό που ίδρυσε το 1978 να καταθέσει τα όπλα του και να επιδιώξει την επίλυση του κουρδικού ζητήματος μέσω της “ειρήνης και της δημοκρατίας”.

Το μήνυμα του Οτσαλάν αναγνώστηκε από μέλη της αντιπροσωπείας του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών και Ισότητας (DEM) σε συνέντευξη στην Κωνσταντινούπολη, μετά από επίσκεψή τους στο νησί-φυλακή Ιμραλί της Προποντίδας, όπου κρατείται ο ίδιος εδώ και 26 χρόνια.

Ο Οτσαλάν εκφράζει την ανάγκη για αυτοδιάλυση του ΡΚΚ και καλεί όλες τις ομάδες να καταθέσουν τα όπλα τους. Παράλληλα, αναδεικνύει την ιστορική σχέση μεταξύ Κούρδων και Τούρκων και την ανάγκη για αναδιάρθρωση αυτής της σχέσης προς μια δημοκρατική κοινωνία.

Ο Οτσαλάν αναφέρει ότι η δημοκρατία είναι η μοναδική λύση για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος και υπογραμμίζει τη σημασία της δημοκρατικής συναίνεσης και της ελεύθερης έκφρασης.

Με αυτό το κάλεσμα, ο Οτσαλάν επιχειρεί να ανοίξει τον δρόμο για μια ειρηνική λύση στο κουρδικό ζήτημα και να θέσει τέλος σε δεκαετίες ένοπλης σύγκρουσης.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νέα ανατροπή στη Ligue 1: Η Μαρσέιγ σκόρπισε την Μονπελιέ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση

Η Μαρσέιγ εξασφάλισε μια εντυπωσιακή νίκη 5-1 επί της Μονπελιέ, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της Ligue 1, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν απέχει μόλις τέσσερις αγώνες από ένα ρεκόρ αήττητου.

Νίκη της Χέρενφεν επί της Αλμέρε Σίτι και αποτελέσματα Eredivisie

Η Χέρενφεν επικράτησε 2-1 της Αλμέρε Σίτι στην Eredivisie, ενώ δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Συναρπαστική αγωνιστική βραδιά στα πλέι-οφ του NBA

Συναρπαστικές αναμετρήσεις στα πλέι-οφ του NBA με εντυπωσιακές επιδόσεις από τους πρωταγωνιστές των αγώνων.

Ουκρανία: Ζελένσκι κατηγορεί Ρωσία για επιθέσεις παρά την κατάπαυση του πυρός

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις παρά την κατάπαυση του πυρός, ενώ προτείνει παράταση της κατάπαυσης για 30 ημέρες μετά το Πάσχα.