Πρώτο Συνέδριο Διαφορετικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξάγεται, στην Τεχνόπολη, το 1ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από το Σωματείο ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, τον Δήμο Αθηναίων, το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξής και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), υπό την αιγίδα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το Συνέδριο αποτελεί μία πρωτοβουλία που στοχεύει στη δημιουργία στρατηγικών και στην ενίσχυση της αποδοχής της διαφορετικότητας στις τοπικές κοινωνίες και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, διαμορφώνει ένα δυναμικό φόρουμ διαλόγου και ανταλλαγής καλών πρακτικών, με σκοπό την προώθηση μίας συμπεριληπτικής κουλτούρας σε επίπεδο τοπικής διακυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναδείχθηκαν βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση της διαφορετικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρέχοντας στους συμμετέχοντες τα κατάλληλα εργαλεία για την ανάπτυξη και την εφαρμογή στρατηγικών ενσωμάτωσης. Δόθηκε έμφαση στη διαμόρφωση συνεργασιών μεταξύ τοπικών Αρχών, θεσμικών φορέων και πολιτών, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση και την προώθηση της σημασίας της συμπερίληψης.

Στο πρόγραμμα υπήρχε και η παρουσίαση της Χάρτας Διαφορετικότητας, η οποία συνιστά μία δέσμευση των τοπικών Αρχών για την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι εκ των χορηγών του Συνεδρίου. Ως συντονιστής, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης, στον χαιρετισμό του, ανέδειξε τη σημασία της διαφορετικότητας στην καθημερινότητά μας και τον ρόλο της στην Αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής Diversity Charter, Σταύρος Μηλιώνης, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, επεσήμανε τη σημασία της συμπερίληψης και την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες για όλους.

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Κατερίνα Παπακώστα, υπογράμμισε την σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση της ισότητας και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, επισήμανε τη σημασία της συμπερίληψης και την ανάγκη για συνεργασία όλων για την κοινωνική ειρήνη και οικονομική ευημερία.

Η μάχη για τη συμπερίληψη είναι καθημερινή, απαιτώντας τη βοήθεια όλων, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί την επιτομή της δράσης για τη συμπερίληψη και την ισότητα.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Στάρα Ζαγόρα: Παράδειγμα Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Βουλγαρία

Η Στάρα Ζαγόρα αποτελεί παράδειγμα περιφερειακής ανάπτυξης στη Βουλγαρία, με επενδύσεις σε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά έργα που υποστηρίζονται από την ΕΕ.

Νέες διατάξεις για ασφαλιστικές εισφορές και στήριξη ευάλωτων ομάδων

Νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εργασίας για τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών και τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Νέες Διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης για τη Μείωση Ασφαλιστικών Εισφορών και Άλλες Ρυθμίσεις

Νέες διατάξεις προς ψήφιση στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης περιλαμβάνουν μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αναστολή είσπραξης εισφορών λόγω κακοκαιρίας Daniel.

Ιστορική νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 6-0 στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την ΑΕΚ με 6-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή απόδοση και κλείνοντας θέση στον τελικό της διοργάνωσης.