Νομοσχέδιο για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Αντιπαροχής: Αναβάθμιση των Κτιρίων του Δημοσίου

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην ενίσχυση της κοινωνικής αντιπαροχής μέσω της αξιοποίησης ακίνητων του Δημοσίου που βρίσκονται σε αχρησία ή έχουν απαξιωθεί για την κατασκευή κοινωνικών κατοικιών.

Με το νομοσχέδιο προβλέπεται η αναβάθμιση των ακινήτων αυτών σε σύγχρονα ενεργειακά και λειτουργικά κτίρια, με στόχο τη δημιουργία ενός αποθέματος κοινωνικών κατοικιών που θα προσφέρονται σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού με αντικειμενικά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Μέσω της κοινωνικής αντιπαροχής, παρέχονται μηχανισμοί αξιοποίησης και διαδικασίες, κίνητρα και δικλείδες ασφαλείας για την αύξηση του αποθέματος οικονομικά προσιτών κατοικιών, ενώ δημιουργείται ένα ευέλικτο πλαίσιο συνεργασίας Δημοσίου και ιδιωτών για την αξιοποίηση ακινήτων.

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επεκτείνει την έννοια της κοινωνικής αντιπαροχής, θεσπίζει νέες δυνατότητες για την διαχείριση κοινωνικών κατοικιών και διευκρινίζει τα κριτήρια επιλογής δικαιούχων, προωθώντας έτσι τη στεγαστική ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή.

Η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της κοινωνικής αντιπαροχής μέσω της βελτίωσης των κινήτρων για τους επενδυτές και την εισαγωγή ευέλικτων μορφών μίσθωσης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να αποκτήσουν στέγη.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Παυλίδης της Μπενφίκα στοχεύει σε νέα ρεκόρ

Ο Βαγγέλης Παυλίδης της Μπενφίκα έχει στόχο να σπάσει ρεκόρ σκοραρίσματος σε σερί ματς και εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Συνάντηση Πούτιν – Χαϊθάμ: Συζητούν για το Ιράν και τη διεθνή ατζέντα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντά τον σουλτάνο του Ομάν, Χαϊθάμ μπιν Ταρίκ, για συζητήσεις που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και επίκαιρα θέματα της διεθνούς ατζέντας.

Ιστορική νίκη της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών στον ημιτελικό του World Cup

Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών πέτυχε ιστορική νίκη με 15-13 επί της Ολλανδίας στον ημιτελικό του World Cup, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Αλλαγές στην κατάταξη της ATP: Τις θέσεις του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη

Αναλύοντας τις αλλαγές στην κατάταξη της ATP, παρατηρούμε την πτώση του Στέφανου Τσιτσιπά και τη σταθερότητα της Μαρίας Σάκκαρη στη νέα κατάταξη.