Διαμαρτυρίες για το έγκλημα στα Τέμπη: Κυβέρνηση και Πλεύση Ελευθερίας στο επίκεντρο

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται, με αναφορά στα συλλαλητήρια για το τραγικό γεγονός στα Τέμπη πριν από δύο χρόνια, όπως τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας.

Σε ερώτηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μπούγας υπογράμμισε την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και την εμπιστοσύνη στους δικαστές που διεξάγουν την ανάκριση στην υπόθεση των Τεμπών.

Η κ. Κωσταντοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση να μην προκαλεί τη διαδήλωση και να μην επιχειρήσει να διχάσει τον κόσμο, αναφερόμενη σε παρελάσεις και προκλήσεις από αγνώστους.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αντέδρασε στις αναφορές για καθυστερήσεις στη διαβίβαση των στοιχείων της δικογραφίας Τριαντόπουλου, διαβεβαιώνοντας ότι η διαδικασία είναι συνήθης και ότι καμία ποινική δικογραφία δεν χάθηκε.

Για το έγκλημα στα Τέμπη, ανέφερε ότι έχουν διαβιβαστεί δέκα πρωτότυπες δικογραφίες και πορίσματα κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αντιδράσεις στις “συμβουλές των κυβερνητικών πηγών” από τον πρώην πρωθυπουργό

Αντιδράσεις στις "συμβουλές των κυβερνητικών πηγών" από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με επίκεντρο τη δικαιοσύνη και την απόδοση ευθυνών στην κοινωνία.

Συνάντηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αρμενίας με τον πρέσβη της Αρμενίας

Σήμερα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Αρμενίας, Σταύρος Καλαφάτης, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα, Tigran Mkrtchyan, για σημαντικές συζητήσεις που αφορούν την ειρήνη και τη διπλωματία.

Η Intracom Telecom Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών 2025

Η Intracom Telecom ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών 2025 στη Βαρκελώνη, παρουσιάζοντας τεχνολογικές καινοτομίες στους τομείς της FWA, 5G, και της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαφωνία για τον συνωστισμό στο μετρό

Ο υφυπουργός Μεταφορών και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για τον συνωστισμό στο μετρό, εστιάζοντας σε κατασκευαστικά προβλήματα και πολιτικές αποφάσεις.