Διαμαρτυρίες για το έγκλημα στα Τέμπη: Κυβέρνηση και Πλεύση Ελευθερίας στο επίκεντρο

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται, με αναφορά στα συλλαλητήρια για το τραγικό γεγονός στα Τέμπη πριν από δύο χρόνια, όπως τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας.

Σε ερώτηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μπούγας υπογράμμισε την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και την εμπιστοσύνη στους δικαστές που διεξάγουν την ανάκριση στην υπόθεση των Τεμπών.

Η κ. Κωσταντοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση να μην προκαλεί τη διαδήλωση και να μην επιχειρήσει να διχάσει τον κόσμο, αναφερόμενη σε παρελάσεις και προκλήσεις από αγνώστους.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αντέδρασε στις αναφορές για καθυστερήσεις στη διαβίβαση των στοιχείων της δικογραφίας Τριαντόπουλου, διαβεβαιώνοντας ότι η διαδικασία είναι συνήθης και ότι καμία ποινική δικογραφία δεν χάθηκε.

Για το έγκλημα στα Τέμπη, ανέφερε ότι έχουν διαβιβαστεί δέκα πρωτότυπες δικογραφίες και πορίσματα κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ιστορική νίκη της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών στον ημιτελικό του World Cup

Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών πέτυχε ιστορική νίκη με 15-13 επί της Ολλανδίας στον ημιτελικό του World Cup, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Αλλαγές στην κατάταξη της ATP: Τις θέσεις του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη

Αναλύοντας τις αλλαγές στην κατάταξη της ATP, παρατηρούμε την πτώση του Στέφανου Τσιτσιπά και τη σταθερότητα της Μαρίας Σάκκαρη στη νέα κατάταξη.

Συνάντηση Αμερικανού αντιπροέδρου με πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας στο Βατικανό

Συνάντηση του Αμερικανού αντιπροέδρου με τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας και τον υπουργό Εξωτερικών στο Βατικανό, με επίκεντρο τις διμερείς σχέσεις και τη διεθνή κατάσταση.

Νέος ομοσπονδιακός προπονητής για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Κοσμίν Ολαρόιου αναλαμβάνει τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ η ομάδα ετοιμάζεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.