Απώλεια του Μανώλη Λιδάκη: Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης φεύγει από τη ζωή

Δυσάρεστα νέα για τον κόσμο της μουσικής, καθώς ο Μανώλης Λιδάκης, ο αγαπημένος τραγουδιστής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Ο Λιδάκης γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο Κρήτης και από πολύ νωρίς εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τη μουσική. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα, τα πνευστά και τη μουσική θεωρία, συμμετέχοντας στις φιλαρμονικές του Ηρακλείου από το 1970 έως το 1977.

Το 1982, μετανάστευσε στην Αθήνα και συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή «Να η Ευκαιρία», υπογράφοντας το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο. Πριν από αυτό, είχε εμφανιστεί σε διάφορα μουσικά στέκια, ταβέρνες και μπουάτ, τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αθήνα. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση ήρθε κατόπιν παράκλησης των ιδιοκτητών ενός μικρού μαγαζιού στην Κρήτη, και η επιτυχία του τον οδήγησε στην πρωτεύουσα.

Το 1982 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “Μετά Από Σένα”, και συμμετείχε σε σημαντικά άλμπουμ με άλλους καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Δήμου και ο Γιάννης Πάριος. Η συνεργασία του με τη Sony Music το 1988, καθώς και η κυκλοφορία του δίσκου “Ούτε Που Ρώτησα” το 1990, συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάδειξη της καριέρας του.

Ο Λιδάκης ήταν γνωστός για την ενασχόλησή του με την κρητική μουσική, διασκευάζοντας παραδοσιακά κομμάτια. Οι επιρροές του προήλθαν από σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Νίκος Ξυλούρης και ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Το 2001 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Υλικό Ονείρων”, συνεργαζόμενος με γνωστούς μουσικούς και ερμηνευτές, ενισχύοντας έτσι την καλλιτεχνική του πορεία. Η φωνή και η τέχνη του θα παραμείνουν ζωντανές στη μνήμη των θαυμαστών του.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου και η αντιπαράθεση με την Ελληνική Λύση

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου εισέρχεται στην Ευρωβουλή με ποσοστό 3,04%, επιδιώκοντας την πολιτική της αναγνώριση στον πατριωτικό χώρο, ενώ έρχεται σε αντιπαράθεση με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Δυναμική εμφάνιση του Ολυμπιακού εναντίον του Παναθλητικού

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 106-69 του Παναθλητικού σε έναν εντυπωσιακό αγώνα για την 20ή αγωνιστική της Α1 γυναικών στο μπάσκετ, ενώ ταυτόχρονα το ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Νέο Μεταγραφικό Απόκτημα του Παναθηναϊκού: Ο Τίμπορ Πλάις Ενθουσιάζεται για τη Νέα Του Ομάδα

Ο Γερμανός διεθνής σέντερ Τίμπορ Πλάις μιλάει για την ανυπομονησία του να ντυθεί με τα πράσινα του Παναθηναϊκού και την εμπιστοσύνη που έχει στον προπονητή Εργκίν Αταμάν.

Καταδίκη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας για απαράδεκτα σχόλια

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας καταδικάζει τα απαράδεκτα σχόλια ενός ραδιοφωνικού παρουσιαστή για τη γυναικεία ομάδα "Ματίλντας", ζητώντας περισσότερο σεβασμό για τον γυναικείο αθλητισμό.