Ανάδειξη αλήθειας και δικαιοσύνης στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

Η κοινωνία απαιτεί την ανάδειξη της αλήθειας και της δικαιοσύνης σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στους Τεμπούς, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Πρωινό magazino”. Επισημαίνει την ανάγκη για αλληλεγγύη προς τους συγγενείς των θυμάτων και τονίζει την αποφυγή διχασμών και αυτοματισμών στην κοινωνία. Απαιτείται ενσυναίσθηση, σεβασμός και ψυχραιμία.

Όσον αφορά το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), ο κ. Σταϊκούρας εξηγεί τη συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων (ΕRΑ) και την υιοθέτηση συστάσεων για την αύξηση της ασφάλειας των μεταφορών. Η υλοποίηση σχεδίου δράσης από τον Απρίλιο του 2024 και η παρουσίαση εκθέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδεικνύουν τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση. Ο υπουργός επισημαίνει την ανάγκη για υπομονή και επιμονή στην αντιμετώπιση των παθογενειών.

Τέλος, όσον αφορά την ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει τις προσπάθειες για την εισαγωγή 950 νέων λεωφορείων στην Αττική έως το τέλος του 2025. Σήμερα, εισέρχονται στην κυκλοφορία 27 νέα λεωφορεία, ενώ προγραμματίζεται η προμήθεια άλλων 125 μέσω διαγωνισμού από το Ταμείο Ανάκαμψης για το καλοκαίρι του 2026. Οι ενέργειες αυτές συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας των μεταφορών και στην ανανέωση του στόλου για ασφαλέστερες μετακινήσεις.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Προβλήματα για τη Φιορεντίνα ενόψει αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό

Η Φιορεντίνα αντιμετωπίζει προβλήματα μετά από τρεις σερί ήττες στη Serie A, ενώ ο τεχνικός της ομάδας αναφέρεται στην κατάσταση του Μόιζε Κιν ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Επικαιρότητα στην Α1 υδατοσφαίριση γυναικών: Αποτελέσματα και βαθμολογία

Διαβάστε τα τελευταία αποτελέσματα και την τρέχουσα βαθμολογία στην Α1 υδατοσφαίριση γυναικών, καθώς και τις επερχόμενες αναμετρήσεις στο Champions League.

Αποχαιρετισμός στον Μανώλη Λιδάκη: Μια μοναδική φωνή της ελληνικής μουσικής

Ο Μανώλης Λιδάκης, ένας μοναδικός ερμηνευτής της ελληνικής μουσικής, αφήνει πίσω του έναν πλούσιο καλλιτεχνικό κόσμο γεμάτο μοναδικές μελωδίες και αναμνήσεις.

Ακύρωση Συνάντησης Κάλας – Ρούμπιο

Η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της Κάγια Κάλας και του Μάρκο Ρούμπιο ακυρώθηκε λόγω ζητημάτων προγραμματισμού, ενώ η Κάλας βρίσκεται ήδη στην Ουάσινγκτον για επίσημη επίσκεψη.