Το Κρεμλίνο αντιτίθεται στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Η δήλωση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ρωσία είναι ανοικτή στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία προκάλεσε αντίδραση από το Κρεμλίνο. Οι Ρώσοι έχουν επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή τους στην παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, θεωρώντας την ως άμεση απειλή για την κυριαρχία της Ρωσίας, ακόμα και υπό διαφορετική σημαία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αντί να διαψεύσει δημόσια τον Τραμπ, επιβεβαίωσε τη θέση της Ρωσίας εναντίον της πρότασης αυτής. Ο ίδιος ο Τραμπ υποστήριξε ότι τόσο αυτός όσο και ο Πούτιν αποδέχθηκαν την ιδέα εάν συμφωνηθεί μια λύση για τον τερματισμό του πολέμου.

Το Κρεμλίνο καλωσορίζει την θεωρούμενη πιο ισορροπημένη στάση των ΗΠΑ στο θέμα της Ουκρανίας, μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενός σχεδίου απόφασης που υιοθετεί μια ουδέτερη στάση στη σύγκρουση.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ επισημαίνει ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προτού συναφθούν οικονομικές συμφωνίες. Επισημαίνει ότι η επόμενη προτεραιότητα είναι η επίλυση της ουκρανικής κρίσης, με πιθανά προγράμματα συνεργασίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις.

Τέλος, η Ρωσία είναι ανοικτή σε κοινά προγράμματα με αμερικανούς εταίρους για την ανάπτυξη των σπάνιων γαιών, που αποτελούν σημαντικό παράγοντα σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας και της οικονομίας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συναρπαστική αγωνιστική βραδιά στα πλέι-οφ του NBA

Συναρπαστικές αναμετρήσεις στα πλέι-οφ του NBA με εντυπωσιακές επιδόσεις από τους πρωταγωνιστές των αγώνων.

Ουκρανία: Ζελένσκι κατηγορεί Ρωσία για επιθέσεις παρά την κατάπαυση του πυρός

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις παρά την κατάπαυση του πυρός, ενώ προτείνει παράταση της κατάπαυσης για 30 ημέρες μετά το Πάσχα.

Ανάλυση: Αύξηση κίνησης στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου εν όψει του καλοκαιριού

Η κίνηση στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου αυξάνεται ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, με σταθερή αύξηση των πτήσεων από και προς το εξωτερικό. Ο αερολιμενάρχης προβλέπει ότι ο τουρισμός θα διατηρήσει υψηλά επίπεδα και φέτος, με προοπτική μικρής αύξησης σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Η αιφνιδιαστική εκεχειρία του Πούτιν και οι συνέπειές της

Η αιφνιδιαστική εκεχειρία του Πούτιν προκαλεί ανησυχία για τις προθέσεις της Μόσχας και τις συνέπειες στην ειρηνική διαδικασία στην Ουκρανία.