Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ΔΑΟΕ, συνέλαβαν τρία άτομα σε περιοχές της Αττικής το απόγευμα της Κυριακής, 23 Φεβρουαρίου. Τα άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αττικής. Μετά από δημιουργία “προφίλ” ατόμων, πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ηρωίνης εντόπισαν και συνέλαβαν δύο εκ των κατηγορούμενων στο κέντρο της Αθήνας. Από έρευνες σε σπίτι και επαγγελματικό χώρο συνελήφθη και το τρίτο άτομο.
Κατασχέθηκαν:
- 304 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
- αεροβόλο περίστροφο,
- αεροβόλο τυφέκιο,
- σουγιάς,
- 2 οχήματα,
- 24.030 ευρώ,
- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
- 4 κινητά και
- πλήθος νάιλον συσκευασιών.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες νομιμοποιούσαν τα έσοδα τους από την εγκληματική δραστηριότητα με διοχέτευση σε περιουσία, μετατροπή σε κρυπτονομίσματα ή απουσία νόμιμων εσόδων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.