Κατηγορίες ρατσισμού από τη Γαλατασαράι στον Μουρίνιο

Η διοίκηση της Γαλατασαράι κατηγόρησε τον προπονητή της Φενερμπαχτσέ, Ζοζέ Μουρίνιο, ότι έκανε “ρατσιστικά σχόλια” μετά την “λευκή” ισοπαλία στο παραδοσιακό ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης και ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά.

Δηλώνουμε επισήμως την πρόθεσή μας να κινήσουμε ποινική δίωξη σχετικά με τα ρατσιστικά σχόλια του Ζοσέ Μουρίνιο και κατά συνέπεια θα υποβάλουμε επίσημες καταγγελίες στην UEFA και στην FIFA, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το περιεχόμενο των “επίμαχων” τοποθετήσεων του Πορτογάλου προπονητή.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά το 0-0, ο 62χρονος Μουρίνιο είπε ότι “ο πάγκος της Γαλατασαράι πηδούσε σαν μαϊμούδες” αντιδρώντας στις διαιτητικές αποφάσεις.

Ο Μουρίνιο “ευχαρίστησε τον Σλοβένο διαιτητή” Σλάβκο Βίντσιτς, για τον οποίο είπε ότι ήταν πιο αμερόληπτος από τους Τούρκους διαιτητές.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του στην Τουρκία, ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ Ζοζέ Μουρίνιο έκανε συνεχείς υποτιμητικές δηλώσεις για τον τουρκικό λαό, προστίθεται στην ανακοίνωση της Γαλατασαράι, ενώ επισημαίνεται πως “σήμερα, η ομιλία του έχει μετατραπεί από απλά ανήθικα σχόλια σε απάνθρωπη ρητορική. Επιπλέον, θα παρατηρήσουμε προσεκτικά την θέση που υιοθέτησε η Φενερμπαχτσέ -ένας θεσμός που ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται “υποδειγματικές ηθικές αξίες”- ως απάντηση στην κατακριτέα συμπεριφορά του προπονητή της.

Σημειώνεται, ότι ούτε ο Μουρίνιο ούτε η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε, προχώρησαν σε κάποιο σχόλιο, σχετικά με την τοποθέτηση των διοικούντων την Γαλατασαράϊ.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,98 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό τον Ιανουάριο 2025

Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο 2025 ανήλθε σε 1,98 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τον στόχο και εστιάζοντας στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, κυρίως από τον ΦΠΑ. Αναλυτικά στοιχεία αναφέρουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για τον συγκεκριμένο μήνα.

Συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών στο Λονδίνο για θέματα άμυνας και ασφάλειας

Συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών στο Λονδίνο με στόχο την ενίσχυση της άμυνας και την ασφάλεια της Ευρώπης, καθώς και την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Διάσκεψη Εθνικού Διαλόγου στη Συρία: Μεταβατική Περίοδος και Προοπτικές

Στη Διάσκεψη Εθνικού Διαλόγου στη Συρία, ο μεταβατικός πρόεδρος Αχμεντ αλ-Σαράα δεσμεύθηκε για το μονοπώλιο του κράτους στα όπλα, ενώ η αυτόνομη κουρδική διοίκηση δεν προσκλήθηκε. Η διάσκεψη αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας νέας συριακής ταυτότητας.

Η Ανάγκη για Οργανωμένα Κέντρα Περιγεννητικής Φροντίδας στην Ελλάδα

Ο καθηγητής Νεογνολογίας στο ΑΠΘ και πρόεδρος της ΕΝΕ, Γιώργος Μητσιάκος, επισημαίνει την ανάγκη για οργανωμένα Κέντρα Περιγεννητικής Φροντίδας σε όλη την Ελλάδα, λόγω των σοβαρών ελλείψεων και των αυξημένων πρόωρων γεννήσεων.