Οι πυροσβέστες γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους της αναζωπύρωσης, καθώς οι φωτιές ποτέ δεν θεωρούνται πλήρως ελεγχόμενες. Ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου, γιου της εισαγγελέως που εποπτεύει την έρευνα της τραγωδίας στα Τέμπη, έχει αναζωπυρώσει την πολιτική αντιπαράθεση, με την κυβέρνηση να αντιδρά έντονα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρόλο που μέχρι τώρα προσπαθούσε να διατηρήσει μια ψύχραιμη στάση, ξέσπασε από τη Θεσσαλονίκη, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για πολιτικά οφέλη. Η κυβέρνηση βλέπει δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν ότι η κοινωνία θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη, ενώ ταυτόχρονα πιστεύει ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.
Τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση έχει αλλάξει στρατηγική και επιτίθεται στην αντιπολίτευση, εστιάζοντας κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι ερωτήσεις του στη Βουλή για τον Καλογήρου έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από κυβερνητικά στελέχη, ενώ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στο στόχαστρο, με αξιωματούχους να εκφράζουν την ανησυχία τους για τις δηλώσεις της.
Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε νομικές ενέργειες εναντίον της, ενώ η κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση καταγγέλλει επίσης τον Κυριάκο Βελόπουλο για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την τραγωδία.
Ο χημικός μηχανικός και εμπειρογνώμονας του δυστυχήματος, Αχιλλέας Μιχόπουλος, χαρακτήρισε την τραγωδία ως ευκαιρία για «αναγέννηση του πολιτικού σκηνικού», αναφέροντας ότι το ΕΜΠ μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα αντιπολίτευση.
Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί νέο πολιτικό περιβάλλον, καθώς οι δημοσκοπικές τάσεις δείχνουν ότι ο θυμός της κοινωνίας για τη διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών είναι έντονος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης υποτιμήθηκε, αναγνωρίζοντας τη σημασία της κοινωνικής διάστασης της τραγωδίας.