Εβδομάδα Δικαιοσύνης: Ο Σωκράτης Φάμελλος μιλάει για τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων και τη στάση της αντιπολίτευσης

«Είναι η εβδομάδα της δικαιοσύνης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στο Mega, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία ενός οργανωμένου σχεδίου συγκάλυψης των ευθυνών γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών που φθάνει μέχρι τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Φάμελλος εκφράζει αμφιβολίες για τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, κρατώντας θεσμική και τεχνική επιφύλαξη, ενώ τονίζει την ανάγκη ενημέρωσης της Βουλής. Παράλληλα, επισημαίνει την ανεπάρκεια της απόδοσης δικαιοσύνης σε σχέση με το δυστύχημα.

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, ο κ. Φάμελλος δηλώνει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στις επιλογές και αποφάσεις της ηγεσίας της, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επισημαίνει ότι απαιτείται διερεύνηση για τις εντολές που οδήγησαν στη συγκάλυψη των αιτιών του δυστυχήματος.

Σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης, ο κ. Φάμελλος αναγνωρίζει την έλλειψη ενιαίας στάσης και επισημαίνει την ανάγκη για κοινή δράση. Αναφέρει την αντίθεσή του στην καθυστέρηση της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ και εκφράζει αμφιβολίες για την αποδοχή πολιτικών ευθυνών από την κυβέρνηση.

Τέλος, αναφερόμενος στα συλλαλητήρια, ο κ. Φάμελλος επισημαίνει την ύπαρξη ενός παλλαϊκού αιτήματος για δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από πολιτικές ταυτότητες. Εκφράζει την αντίθεσή του στην κομματική ταμπέλα και υπογραμμίζει την ανάγκη για διαφάνεια και δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ολυμπιονίκες στο Caribbean 600 με το σκάφος ΑΙΟΛΟΣ

Οι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής συμμετέχουν στον διάσημο ιστιοπλοϊκό αγώνα Caribbean 600 με το σκάφος ΑΙΟΛΟΣ, σε μια διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων στην Καραϊβική.

Εξελίξεις στον ΟΗΕ για τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας

Αναλυτική αναφορά στις αποφάσεις του ΟΗΕ για τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας, με εκτενείς δηλώσεις από Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία.

Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής: Μεθοδολογία για την εκδίδειση ειδοποιήσεων από το 112

Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρει τη μεθοδολογία για την εκδίδειση ειδοποιήσεων από το 112 και τις δικλίδες ασφαλείας για την προστασία των πολιτών, αντιμετωπίζοντας την καθυστέρηση της ενεργοποίησης του 112 κατά τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κεφαλονιά.

Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι μόνο η Τουρκία μπορεί να σώσει την ΕΕ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπεράσει την κρίση που αντιμετωπίζει, ενώ κατακρίνει τη φιλελεύθερη δημοκρατία και τη στάση της Δύσης στη Γάζα.