Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα πως η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον κανένα διαπραγματευτικό περιθώριο για πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ τους.
Σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε: “Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με τον Πούτιν, ενώ δεν είχα τέτοιες με την Ουκρανία. Αυτοί δεν έχουν καμία εξουσία στα χέρια τους, αλλά παραμένουν ακαταχώριστοι.” Πρόσθεσε επίσης: “Δεν θα επιτρέψουμε αυτήν την κατάσταση να συνεχιστεί.”
Σε προηγούμενη συνέντευξή του στο Fox Radio, εξέφρασε την άποψη πως η παρουσία του Ουκρανού ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου δεν έχει μεγάλη σημασία. “Συναντιόμαστε εδώ και τρία χρόνια και δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος,” επεσήμανε. “Δεν νομίζω πως η συμμετοχή του σε αυτές τις συναντήσεις είναι κρίσιμη,” πρόσθεσε.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EPA/WILL OLIVER