Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ και των Λος Άντζελες Λέικερς, βρίσκεται μόνο 69 αγώνες μακριά από την πρώτη θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στο ΝΒΑ, όπου βρίσκεται ο Ρόμπερτ Πάρις. Στον αγώνα με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, άφησε πίσω του τον Βινς Κάρτερ, φτάνοντας τα 1.542 ματς στην εντυπωσιακή καριέρα του.
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς στοχεύει τώρα να ξεπεράσει τον δεύτερο στη λίστα, τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που έπαιξε σε 1.560 αναμετρήσεις. Με 1.542 αγώνες μέχρι στιγμής, ο Τζέιμς χρειάζεται 18 αγώνες για να τον ξεπεράσει, κάτι που μπορεί να επιτύχει αν εξαντλήσει τις ευκαιρίες των Λέικερς.
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ήδη πρώτος σε πόντους στην ιστορία του ΝΒΑ, δεύτερος σε ποσοστό ευστοχίας σε σουτ εντός πεδιάς και ελεύθερες βολές, τέταρτος σε ασίστ και στο top-10 των εύστοχων τριπόντων, κλεψιμάτων και αμυντικών ριμπάουντ.
Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει μέσο όρο 24,7 πόντους, 7,7 ριμπάουντ και 8,9 ασίστ ανά αγώνα, με ποσοστό ευστοχίας 51,6% στα σουτ εντός πεδιάς και 39,7% στα τρίποντα.