Έντονο κύμα ψύχους επηρεάζει τη χώρα μέχρι τη Δευτέρα

Το ισχυρό κύμα ψύχους, γνωστό και ως Coral, θα συνεχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης έως τη Δευτέρα. Στο Αιγαίο, οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 έως 8 μποφόρ, ενώ αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Μέχρι τώρα, οι χιονοπτώσεις έχουν παρατηρηθεί στην Εύβοια και την Πάρνηθα, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας υποφέρουν από τσουχτερό κρύο. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, εξήγησε μέσω ανάρτησής του τους λόγους που δεν υπήρξαν περισσότερες χιονοπτώσεις την Τσικνοπέμπτη και ανέφερε ότι νέο έκτακτο δελτίο θα εκδοθεί σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον Κολυδά, αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια και η Αττική. «Η ψυχρή μάζα στα 850hPa έχει μπει στα ανατολικά, ωστόσο δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη στην ανώτερη ατμόσφαιρα για σημαντικές χιονοπτώσεις» ανέφερε. Το Σάββατο, οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν περαιτέρω.

Αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις σήμερα στην Αττική, κυρίως στα ορεινά και βόρεια προάστια, όπως η Πάρνηθα και οι περιοχές γύρω από αυτήν. Χιόνια θα πέσουν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Καπανδρίτι και οι Θρακομακεδόνες.

Η θερμοκρασία σήμερα στην Αττική θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, με ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο. Στη Μακεδονία και τη Θράκη οι θερμοκρασίες θα είναι από -7 έως 7 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία και την Εύβοια από -2 έως 9 βαθμούς.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με πτώση της θερμοκρασίας, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί, φτάνοντας τα 6 έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ιστορική νίκη της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών στον ημιτελικό του World Cup

Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών πέτυχε ιστορική νίκη με 15-13 επί της Ολλανδίας στον ημιτελικό του World Cup, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Αλλαγές στην κατάταξη της ATP: Τις θέσεις του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη

Αναλύοντας τις αλλαγές στην κατάταξη της ATP, παρατηρούμε την πτώση του Στέφανου Τσιτσιπά και τη σταθερότητα της Μαρίας Σάκκαρη στη νέα κατάταξη.

Συνάντηση Αμερικανού αντιπροέδρου με πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας στο Βατικανό

Συνάντηση του Αμερικανού αντιπροέδρου με τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας και τον υπουργό Εξωτερικών στο Βατικανό, με επίκεντρο τις διμερείς σχέσεις και τη διεθνή κατάσταση.

Νέος ομοσπονδιακός προπονητής για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Κοσμίν Ολαρόιου αναλαμβάνει τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ η ομάδα ετοιμάζεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.