Σήμερα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, διοργάνωσε μια ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Αθλητισμού για το “Red Button”, την εφαρμογή υποβολής ανώνυμων αναφορών για χειραγώγηση αγώνων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από συνδέσμους αθλητών, προπονητών, διαιτητών και υπεύθυνους ακεραιότητας ομαδικών αθλημάτων όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο και το χάντμπολ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μαυρωτάς παρουσίασε τα αποτελέσματα του διαδικτυακού ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν περίπου 1400 συμμετέχοντες από την αθλητική κοινότητα. Αυτά αποκάλυψαν την ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τους μηχανισμούς αναφορών χειραγώγησης αγώνων, με έμφαση στο “Red Button”. Επίσης, παρουσίασε την εφαρμογή “Red Button”, που αποτελεί ένα εργαλείο για ανώνυμες αναφορές από αθλητές, προπονητές και διαιτητές από το 2021.
Επιπλέον, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα και οι ενέργειες που απαιτούνται για την ενίσχυση των προσπαθειών καταπολέμησης της χειραγώγησης αγώνων. Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν προτάσεις και εμπειρίες, επισημαίνοντας τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης, καθώς και καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί σε άλλους συνδέσμους αθλητών και ομοσπονδίες για την ενημέρωση και την πρόληψη.