Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις απεργίες

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο λαϊκό ρεύμα που θα εκφραστεί στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, χρησιμοποιεί την τακτική των απειλών και της συκοφαντίας. Ωστόσο, επιστρατεύει επίσης την υπερπροβολή της αντιπαράθεσης με μια “βολική αντιπολίτευση” που αποφεύγει τις πραγματικές αιτίες του εγκλήματος των Τεμπών, καθώς έχει μερίδιο ευθύνης στη διαμόρφωσή τους» αναφέρει σε σχόλιό του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τονίζει τέλος:

«”Κερασάκι στην τούρτα” της επιχείρησης παραπλάνησης είναι η υποκριτική επίκληση της “ανεξαρτησίας” της δικαιοσύνης από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα, δηλαδή, που απέρριψαν στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση την πρόταση του ΚΚΕ ακόμα και για το στοιχειώδες, να μην διορίζεται η ηγεσία της ανώτατης δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση»

Γ.Μ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Καιρικές Συνθήκες: Βαθμιαία Άνοδος Θερμοκρασίας και Βροχές

Η εβδομάδα που έρχεται θα φέρει άνοδο της θερμοκρασίας και βροχές, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Διαβάστε για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασίες στις διάφορες περιοχές.

Απειλεί με αποχώρηση ο αρχηγός των Φιλελευθέρων

Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ, απειλεί με αποχώρηση από την πολιτική σκηνή μετά το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός του. Ο ίδιος εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την πορεία του και αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής του κατεύθυνσης.

Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στη Γαλλία

Η Παρί Σεν Ζερμέν εξασφάλισε μια σημαντική νίκη επί της Λιόν στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Ligue 1, αυξάνοντας τη διαφορά της από τους αντιπάλους της.

Αναλυτικά Αποτελέσματα Εκλογών στη Γερμανία

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κερδίζει τις εκλογές με 28,9% (+4,8 από το 2021), μένοντας ωστόσο μακριά από το όριο του 30%. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 19,9% (+9,5), ενώ στην τρίτη θέση το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 16,2% (-9,5), με την χειρότερη επίδοση της ιστορίας του. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 13%, η Αριστερά με 8,5%, οι Φιλελεύθεροι και η Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ στο όριο του 5%. Ο πιθανότερος κυβερνητικός συνασπισμός είναι μεταξύ CDU/CSU και SPD, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν και από το πόσα κόμματα θα μπουν τελικά στην επόμενη βουλή.