Συνέδριο “Αντιμετωπίζοντας την Κλιματική Κρίση στη Μεσόγειο”: Εργαλεία και Συνεργείες για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών

Τα εργαλεία και οι συνέργειες που χρειάζονται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών τέθηκαν στο επίκεντρο σχετικού πάνελ στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου “Αντιμετωπίζοντας την Κλιματική Κρίση στη Μεσόγειο” που διοργανώνει το Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή CLIMPACT, στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.Οι ομιλητές έδωσαν έμφαση στην ανάγκη σύνδεσης της επιστημονικής κοινότητας, τόσο με την κοινωνία, όσο και με τους επιχειρησιακούς φορείς, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που φέρει η κλιματική κρίση, ενώ αναφέρθηκαν και στα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της πρόληψης.Ο επίκουρος καθηγητής τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Διακάκης, υπογράμμισε τη σημασία της διαχείρισης της πληροφορίας και της επικοινωνίας της επιστημονικής κοινότητας με την κοινωνία. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα κεντρικό σημείο αναφοράς πληροφοριών και την επαγγελματική διαχείριση της επικοινωνίας.Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης και ‘Α αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, επεσήμανε την ανάγκη για πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για ειδικούς και ενημέρωση, καθώς και στη μεθοδολογία θωράκισης της πόλης από ακραία καιρικά φαινόμενα.Ο διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, επεσήμανε την σημασία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και την ανάγκη για περιφερειακή προσαρμογή τους.Ο γενικός διευθυντής στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ επιστημονικών και επιχειρησιακών φορέων και την ανάγκη για ενημέρωση της κοινωνίας για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής.Ο δρ. Πάνος Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην ανάγκη για συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ ο Δρ. Κωνσταντίνος Καρτάλης συντόνισε τη συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τραμπ: «Θα προσπαθήσω να πάρω πίσω τα χρήματα βοήθειας προς Ουκρανία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει σχέδια για την ανάκτηση χρημάτων βοήθειας προς Ουκρανία, εξετάζοντας συμφωνίες για σπάνιες γαίες και πετρέλαιο.

Κρίσιμη κατάσταση για τον Πάπα Φραγκίσκο – Ανακοινώθηκε η εξέλιξη της υγείας του

Η κατάσταση του Πάπα Φραγκίσκου είναι κρίσιμη μετά από σοβαρή αναπνευστική κρίση και προβλήματα υγείας. Οι πιστοί προσεύχονται για την ανάρρωσή του.

Νίκη των Λος Άντζελες Λέικερς επί των Νάγκετς με εντυπωσιακή εμφάνιση του Ντόντσιτς

Ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 32 πόντους και 10 ριμπάουντ στη νίκη των Λος Άντζελες Λέικερς επί των Νάγκετς με 123-100, τερματίζοντας το σερί των εννέα νικών του Ντένβερ.

Ο Πούτιν ενισχύει τον ρωσικό στρατό σε έναν κόσμο γρήγορων αλλαγών

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εκφράζει την αμετάβλητη θέλησή του να ενισχύσει τον ρωσικό στρατό σε έναν κόσμο γρήγορων αλλαγών, προκαλώντας ρήξη με τη Δύση μετά την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.