Σοροί στην Γάζα: Αντιδράσεις και Παραδόσεις

Η περιφορά των σορών στη Γάζα προκαλεί έντονες αντιδράσεις και θεωρείται παραβίαση του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τον ύπατο αρμοστή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Φόλκερ Τουρκ.

Η οργάνωση Χαμάς παρέδωσε σήμερα τα σώματα του μωρού Κφιρ Μπίμπας, του 4χρονου αδερφού του Αριελ, καθώς και των δύο μικρών ομήρων, της μητέρας τους Σίρι και του ομήρου Οντέντ Λίφσιτς, σύμφωνα με την συμφωνία εκεχειρίας που είχε συναφθεί τον περασμένο μήνα.

«Το διεθνές δίκαιο προβλέπει ότι η παράδοση λειψάνων πρέπει να γίνεται με σεβασμό προς την αξιοπρέπεια των νεκρών και των οικογενειών τους, απαγορεύοντας κάθε εξευτελιστική μεταχείριση», τονίζει ο Φόλκερ Τουρκ σε ανακοίνωσή του.

ΦΩΤΟ EPA/HAITHAM IMAD

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Αμερικανική Στρατηγική στην Ουκρανία: Δύο Σενάρια και οι Επιπτώσεις τους

Η ανάλυση της αμερικανικής στρατηγικής για την Ουκρανία, τα σενάρια πίεσης προς τη Ρωσία και η πιθανότητα της ευρωπαϊκής ανάληψης του ζητήματος.

Κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας: Τέλος η Ιερά Ακολουθία, Περιφορά Επιταφίου σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Ιεράς Ακολουθίας και την Περιφορά του Επιταφίου σε εκκλησίες ανά την Ελλάδα, με πλήθος πιστών να τιμά την Ταφή του Κυρίου.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο στην Καλλιθέα

Σοκ στην Καλλιθέα με την ανακάλυψη νεκρού άνδρα μέσα σε αυτοκίνητο, ο οποίος είχε δεχθεί πυροβολισμούς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στα playoffs της Euroleague

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισε την πρόκρισή της στα playoffs της Euroleague, μετά τη νίκη της επί της Μπάγερν Μονάχου. Οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.