Διαφορετικές Προσεγγίσεις ΗΠΑ και Ευρώπης στη Ρωσία ενόψει Ειρηνευτικής Συμφωνίας

Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε τελείως διαφορετικά μήκη κύματος όσον αφορά την αντιμετώπιση της Ρωσίας, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και οι διαδικασίες για μια ειρηνευτική συμφωνία σχετικά με το Ουκρανικό προχωρούν.

Η Ουάσινγκτον, πλησιάζοντας την τρίτη επέτειο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ζητά από τους G7 να υιοθετήσουν πιο ήπια γλώσσα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Financial Times, οι ΗΠΑ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο προσχέδιο ανακοίνωσης της G7, που αναφέρεται στην ρωσική επιθετικότητα.

Η Ρωσία χαρακτηρίζεται ως «aggressor», ωστόσο οι ΗΠΑ διαφωνούν με αυτόν τον χαρακτηρισμό, επισημαίνοντας την ανάγκη διάκρισης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ εμποδίζουν την υιοθέτηση αυτής της διατύπωσης, προσδοκώντας σε μια λύση.

Προς το παρόν, η συμμετοχή του προέδρου Ζελένσκι στην επερχόμενη συνάντηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Η διαφωνία αυτή έρχεται σε αντίθεση με το κλίμα ενότητας που επικρατούσε στα G7 τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώνει τη ρητορική του κατά του Ζελένσκι, αποκαλώντας τον «δικτάτορα χωρίς εκλογές» και προτείνοντας την επανένταξη της Ρωσίας στην G7.

Η αμερικανική πλευρά προχωρά σε μετριασμό της ρητορικής της σχετικά με την Ουκρανία, χρησιμοποιώντας τον όρο «σύγκρουση», όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του. Αντίθετα, η Κομισιόν στην Ευρώπη συνεχίζει να επισημαίνει το έλλειμμα δημοκρατίας στη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε στις αιτιάσεις του Τραμπ, δηλώνοντας ότι η Ουκρανία είναι μια δημοκρατία, εν αντιθέσει με τη Ρωσία υπό τον Πούτιν, και υπογράμμισε την εκλογική νομιμότητα του Ζελένσκι.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Προστασία Διαιτητών στη LaLiga: Η Μπαρτσελόνα στην Κορυφή

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Χάνσι Φλικ, εκφράζει την ανάγκη προστασίας των διαιτητών στη LaLiga μετά από περιστατικά επιθέσεων. Η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος, μοιραζόμενη την πρώτη θέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Έρευνες για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: Νέα στοιχεία από κάμερες ασφαλείας

Νέα στοιχεία σχετικά με τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου προκύπτουν από κάμερες ασφαλείας και καταθέσεις από το επαγγελματικό του περιβάλλον στην Καστοριά.

Τα έσοδα του Παναθηναϊκού στο Conference League

Αναλυτικά τα έσοδα που έχει εισπράξει ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής από το Conference League και οι προοπτικές για μελλοντικά κέρδη.

Τραμπ προκαλεί τη Μαντόνα: “Ζήτω ο βασιλιάς”

Ο Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα με τη φράση "Ζήτω ο βασιλιάς", ενώ η Μαντόνα αντιδρά κατηγορώντας τον ως "βασιλιά". Το περιεχόμενο αναφέρεται στην εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ για την κατάργηση των αστικών διοδίων στη Νέα Υόρκη.