Ο Πρόεδρος των ΗΑΕ δηλώνει απορρίπτουν τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΑΕ απορρίπτουν τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, στο Αμπού Ντάμπι, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στη χώρα του Κόλπου στο πλαίσιο της πρώτης του περιοδείας στη Μέση Ανατολή, πριν αναχωρήσει από την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν τόνισε τη σταθερή θέση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, απορρίπτοντας κάθε απόπειρα εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού από τη γη του, σύμφωνα με το WAM.

Μίλησε επίσης για την ανάγκη να συνδεθεί η ανοικοδόμηση της Γάζας με μια πορεία που θα οδηγεί σε συνολική και βιώσιμη ειρήνη, με βάση τη λύση των δύο Κρατών, ισραηλινού και παλαιστινιακού, που θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφθασε το πρωί από το Ριάντ, όπου την Παρασκευή προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής με τους ηγέτες των έξι κρατών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), καθώς και της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, προκειμένου να παρουσιάσουν την απάντησή τους στο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ουάσιγκτον, που απορρίπτει κάθε μελλοντικό ρόλο για τη Χαμάς, έχει καλέσει τις αραβικές χώρες, που είναι σθεναρά αντίθετες στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα, να προτείνουν εναλλακτικές στο σχέδιο του Αμερικανού προέδρου. Ο Τραμπ πρότεινε να αναλάβουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας και να μετεγκατασταθούν οι 2,4 εκατ. κάτοικοί της στην Ιορδανία και την Αίγυπτο.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Υπουργείο Ναυτιλίας: Στήριξη της Μεσαίας Τάξης και Αντίδραση στην Επίθεση στο Λιμενικό Σώμα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνει τη σημασία της στήριξης της μεσαίας τάξης και αντιδρά στην επίθεση στο Λιμενικό Σώμα.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπουργείο Οικονομικών και Φορολογικές Αλλαγές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει για την αναβάθμιση της οικονομίας και τις φορολογικές αλλαγές. Επισκέπτεται τα υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ελληνική αποστολή με 5 αθλητές στη Ναντζίνγκ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Ναντζίνγκ φιλοξενεί 576 αθλητές από 127 χώρες, με την ελληνική αποστολή να απαρτίζεται από 5 αθλητές, συμπεριλαμβανομένων των Μίλτου Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή.