Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Αθήνα: Νέες εξελίξεις στην σεισμική δραστηριότητα

Μια σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 09:46, 229 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,5 και 4,2 βαθμών Ρίχτερ, καταγράφηκαν στον ίδιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης. Και οι δύο δονήσεις χαρακτηρίστηκαν ως “ασθενείς” από το Ινστιτούτο.

Κατά το διάστημα από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν πάνω από 16.900 σεισμοί μεγέθους άνω του ενός βαθμού στη ζώνη μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης, σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ).

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Εκδήλωση τιμής για την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη

Δεξίωση τιμής προς την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποιήθηκε στην Κατοικία του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.

Ανάλυση της τραγωδίας στο Μάτι: Οι κατηγορίες, οι κατηγορούμενοι και η εισαγγελική έφεση

Αναλυτική παρουσίαση της τραγωδίας στο Μάτι, με εκτίμηση των ενεργειών και των εμπλεκόμενων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά.

Η ΕΕ: “Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ρωσίας” – Εξελίξεις μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ουκρανίας

Μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ουκρανίας, η ΕΕ αναλαμβάνει δράση και εκφράζει αισιοδοξία για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην περιοχή, ενώ η μπάλα πλέον βρίσκεται στο γήπεδο της Ρωσίας.

Οι Χούθι ανακοίνωσαν επανάληψη επιθέσεων εναντίον ισραηλινών πλοίων

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν την επανάληψη επιθέσεων εναντίον πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ, μετά την παρέλευση προθεσμίας για αποκατάσταση ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.