Εισαγγελέας ζητά ποινή φυλάκισης για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο εισαγγελέας ζητά ποινή φυλάκισης από δύο έως τέσσερα έτη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, με τις ποινές φυλάκισης που αναμένεται να ξεπερνούν τα 23 χρόνια. Η υπόθεση αφορά την απόπειρα επηρεασμού της διεξαγωγής δίκαιης δίκης, με τον Ιμάμογλου να κατηγορείται για στόχευση του εμπειρογνώμονα που γνωμοδοτεί σε δίκες.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει ήδη αντιμετωπίσει πρωτόδικη καταδίκη φυλάκισης 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών, ενώ η εισαγγελία έχει ζητήσει ποινή φυλάκισης έως 7 έτη και 4 μήνες για άλλη υπόθεση. Η δίκη για την πρόσφατη υπόθεση αναμένεται να διεξαχθεί στις 11 Απριλίου.

Αντιδρώντας στις κατηγορίες, ο Ιμάμογλου κατηγόρησε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ενορχηστή των δικαστικών διώξεων εις βάρος του και κάλεσε για γενναιότητα, αναφέροντας ότι οι μηνύσεις φέρουν την υπογραφή του προέδρου.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Εορτασμός του Πάσχα για τους Έλληνες της Αργεντινής

Ο εορτασμός του Πάσχα για τους Έλληνες της Αργεντινής αποτελεί μια πράξη μνήμης και αγάπης, διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις και την πολιτιστική ταυτότητα.

Ολυμπιακός Γυναικών: Τέταρτος διεθνής τίτλος με θρίαμβο στο World Cup

Ο Ολυμπιακός Γυναικών κατέκτησε τον τέταρτο διεθνή τίτλο στην ιστορία του, κυριαρχώντας στο World Cup με 13-9 επί της Ουγγαρίας, υπό τον Χάρη Παυλίδη.

Αντσελότι: Αποχώρηση από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ενδιαφέρον από τη Βραζιλία

Ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και να ενταχθεί στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, με στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Η Εθνική Υδατοσφαίρισης Γυναικών Κατακτά το 14ο Διεθνές Μετάλλιο

Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών κατέκτησε τον τέταρτο διεθνή τίτλο στην ιστορία της, κερδίζοντας το World Cup στην Κίνα και φτάνοντας σε σύνολο 14 μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις.