Συνέντευξη υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ: Σεισμοί στη Σαντορίνη και μέτρα για την αντιμετώπιση τους

Οι σεισμοί στη Σαντορίνη αλλά και τα μέτρα, τώρα και την επόμενη μέρα, ήταν το αποκλειστικό θέμα της συνέντευξης του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, στο “Mega”.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του αναλυτικά, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση ακούει, εμπιστεύεται και συνεργάζεται με την επιστημονική κοινότητα. Αυτό το οποίο μας λένε οι ειδικοί και η επιτροπή είναι ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο που έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, κάποιοι το χαρακτηρίζουν πρωτόγνωρο. Επομένως, απαιτείται ψυχραιμία, όχι εφησυχασμός ούτε, βέβαια, μια υπέρμετρη κινδυνολογία. Από την αρχή δώσαμε έμφαση στα θέματα που αφορούν στην πολιτική προστασία».

Ειδικότερα, «δρομολογούνται κάποιες πρώτες παρεμβάσεις για εξόδους διαφυγής, τις κατολισθήσεις και σε ένα δεύτερο επίπεδο, την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Αφού τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί, το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν σε δέσμη μέτρων που έχει να κάνει κυρίως με την αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων και με την ειδική αποζημίωση που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτή είναι μια πρώτη απόφαση που αφορά μέχρι την 3η Μαρτίου. Λόγω του φαινομένου που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί, θα πρέπει να είμαστε νουνεχείς στον τρόπο λήψης μέτρων», σημείωσε ακόμη.

Ταυτοχρόνως, ο Θ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε και στον κυβερνητικό σχεδιασμό «για την τουριστική προβολή της χώρας, γιατί η Σαντορίνη και η ευρύτερη περιοχή είναι ένας κορυφαίος προορισμός». Διευκρίνισε δε, ότι «οι κατευθύνσεις δίδονται από την επιστημονική κοινότητα και εμείς ως οργανωμένη πολιτεία θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για το νησί, και στο τουριστικό προϊόν και στη στήριξη των επιχειρήσεων αλλά, κυρίως, στην προστασία των συμπολιτών μας, κατοίκων και επισκεπτών».

Συγκεκριμένα για την τουριστική προβολή «χρειάζεται μια ψυχραιμία, ένα μέτρο για ευνόητους λόγους. Ό,τι απαιτηθεί σε σχέση με οικονομική στήριξη που έχει να κάνει με την ανάγκη περαιτέρω προώθησης και ειδικής τουριστικής καμπάνιας θα την δούμε στη συνέχεια ανάλογα και με την εξέλιξη του φαινομένου. Υπάρχει σχεδιασμός. Ότιδήποτε απαιτηθεί σε αυτό το επίπεδο, η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να παρέμβει, τα συναρμόδια Υπουργεία βρίσκονται σε αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε σε μια φάση που χρεάζεται υπομονή, με βάση τις εκτιμήσεις ειδικών».

Τέλος, «δεν είναι δουλειά μας να καθησυχάζουμε, δουλειά μας είναι να ακούμε την επιστημονική κοινότητα, να την εμπιστευόμαστε και εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας και για την προστασία των πολιτών και την υποστήριξη των εργαζομένων».

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Οκτώ τραυματίες από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από τη φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Βόρεια Μακεδονία, με τρεις εκ των τραυματιών να είναι ανήλικοι. Η κατάστασή τους είναι σοβαρή και απαιτεί επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή και τις Προκλήσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης

Συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Ευρώπη λόγω της κλιματικής αλλαγής και τις αναγκαίες πολιτικές που πρέπει να αναπτυχθούν. Συζήτηση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του συνεδρίου "Η Ελλάδα Μετά VIII: Η Ευρώπη, η Ελλάδα και ο καταιγισμός των νέων προκλήσεων".

Δωρήτριες Χώρες Δεσμεύονται να Χορηγήσουν Βοήθεια 5,8 Δισ. Ευρώ στη Συρία

Οι δωρήτριες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσαν τη δέσμευσή τους να χορηγήσουν συνολικό ποσό 5,8 δισεκ. ευρώ στη Συρία, με την έλλειψη συνεισφοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επηρεάζει το τελικό ποσό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μιλάει για την Εθνική Ελλάδας και τους νέους παίκτες

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξετάζει την προοπτική άνοδου της Εθνικής Ελλάδας στη League A του Nations League και τη σημασία των νέων παικτών στην ομάδα.