Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στη Σαουδική Αραβία πριν από τις 28 Φεβρουαρίου

Στο ουδέτερο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg, η συνάντηση προγραμματίζεται να λάβει χώρα πριν από τις 28 Φεβρουαρίου.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπογραμμίζει ότι την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν εκπρόσωποι των δύο πλευρών για να προετοιμάσουν το έδαφος για την επίσκεψη. Από την άλλη, το Politico αναφέρει ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ θα ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες με Ρώσους και Ουκρανούς διαπραγματευτές στη Σαουδική Αραβία τις επόμενες ημέρες. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικ Βαλτς, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου για τη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, θα ταξιδέψουν στη Σαουδική Αραβία, αν και ο ειδικός απεσταλμένος για την Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ, δεν θα συμμετάσχει.

Η πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Πούτιν, κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορα θέματα, κυρίως το Ουκρανικό, φαίνεται ότι επιτάχυνε τις εξελίξεις. Ακολουθούν οι δηλώσεις του Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε ότι θα μιλήσει μόνο με τον Πούτιν βάσει κάποιου συμφωνηθέντος σχεδίου με τις ΗΠΑ, ενώ η Ευρώπη θα έχει γνώμη αλλά όχι παρουσία στις σχετικές συζητήσεις.

Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν αυτοπροσώπως, ενώ εκκρεμεί και η αμοιβαία ανταλλαγή επισκέψεων που είχαν υποσχεθεί.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συγκλονιστική κατάσταση στην Ουκρανία: Απελπισία και ανθρωπιστική κρίση

Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση, με επιθέσεις κατά αμάχων και τρομοκρατικές ενέργειες που προκαλούν ανθρωπιστική κρίση. Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις και ζητά ειρήνη και ασφάλεια, ενώ ο ΟΗΕ εργάζεται για λύσεις.

Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικά διδάγματα στην Ευρώπη για τις στρατιωτικές δαπάνες

Η Ελλάδα παρέχει σημαντικά διδάγματα στην Ευρώπη για τις στρατιωτικές δαπάνες και την αμυντική βιομηχανία, εν μέσω προκλήσεων ασφαλείας.

Μελέτη: Περικοπές στη χρηματοδότηση του HIV από μεγάλες χώρες μπορεί να αναιρέσουν την πρόοδο δεκαετιών

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "The Lancet HIV" προειδοποιεί ότι περικοπές στη χρηματοδότηση του HIV από μεγάλες χώρες μπορεί να αναιρέσουν την πρόοδο δεκαετιών στην καταπολέμηση της νόσου.

Κινητοποιήσεις στην Τουρκία: Η αντιπολίτευση καλεί σε γενίκευση των διαδηλώσεων

Μετά τη σύλληψη του αντιπολιτευόμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, η αντιπολίτευση στην Τουρκία καλεί τις διαδηλώσεις να επεκταθούν σε όλη τη χώρα.