Νέα μέτρα για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση

Η κυβέρνηση εφαρμόζει τρία κύρια μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την απασχόληση. Πρώτον, προβλέπεται η άντληση φθηνότερου χρήματος από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του Χρηματιστηρίου. Δεύτερον, υπάρχει μείωση του μη μισθολογικού κόστους για όλες τις εταιρείες. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης με ευνοϊκούς όρους των κόκκινων δανείων ευρύτερων κατηγοριών δανειοληπτών.Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, προβλέπεται αναβάθμιση της Κεφαλαιαγοράς και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για υπερωρίες, υπερεργασία, νυχτερινά και αργίες.Οι νέες ρυθμίσεις για την αναβάθμιση της Κεφαλαιαγοράς προβλέπουν αυξημένη έκπτωση δαπανών για την εισαγωγή μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο, μείωση της φορολογίας σε τόκους εισηγμένων εταιρικών ομολόγων και επέκταση των κινήτρων για επενδύσεις στην Εναλλακτική Αγορά.Επίσης, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια περιλαμβάνουν διπλασιασμό των κριτηρίων ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό και μείωση των οφειλών έως 28%, ενώ οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στοχεύουν στην αύξηση των προσλήψεων και τη μείωση της αδήλωτης εργασίας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νέα άνοδος του ΚΚΕ: Οι δημοσκοπήσεις και οι ανακολουθίες

Νέα άνοδος του ΚΚΕ στις δημοσκοπήσεις, αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, υποστήριξη προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των Τεμπών, αντίσταση στον εμπορικό πόλεμο και επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες.

Αντίδραση Παυλόπουλου για την απώλεια του Μολυβιάτη

Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος αντιδρά με βαθιά οδύνη στην απώλεια του συνεργάτη του Καραμανλή, Πέτρου Μολυβιάτη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και αναδεικνύοντας την αξία της διαχρονικής φιλίας τους.

Συνέντευξη Παναγιώτη Ρέτσου: “Η κατάκτηση του τίτλου στα 100 χρόνια του Ολυμπιακού είναι μοναδική στιγμή για μένα”

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Ρέτσος, μιλάει για την κατάκτηση του τίτλου στα 100 χρόνια του συλλόγου, τη συνεργασία με τον προπονητή Μεντιλίμπαρ, και την αγάπη του για την ερυθρόλευκη φανέλα.

Κριτική επίθεση του Βελόπουλου στον Μητσοτάκη για τη φορολαίλαπα και τα ψέματα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επικρίνει τον Κ. Μητσοτάκη για τη φορολαίλαπα και τα ψέματα σε δηλώσεις του, αναφέροντας την έκθεση του ΟΟΣΑ και τα προβλήματα στην Ελλάδα, ενώ αναφέρει και άλλα σημαντικά θέματα.