Η Λαμία στη Super League: Ανάλυση και προοπτικές

«… Όταν η ομάδα έχει να κερδίσει από την πρώτη αγωνιστική, αυτό το βάρος πλανάται πάνω της… Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να κοιτάμε τα παιχνίδια… Πρέπει να πορευτούμε και να είμαστε αξιοπρεπείς». Ήταν κάποιες από τις ατάκες του Θανάση Στάικου, μετά την πρόσφατη (Δευτέρα 10/2) ήττα της Λαμίας από τον Λεβαδειακό (0-2), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.
 
Ο σύλλογος από τη Φθιώτιδα έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα, έχει αλλάξει τρεις προπονητές (ξεκίνησε με τον Μαρίνο Σατσιά, συνέχισε με τον Λεωνίδα Βόκολο και τώρα είναι με τον Στάικο) κι έχει «κολλήσει» στους εννέα (9) βαθμούς, τέσσερις «στροφές» πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Εκ των πραγμάτων τα πράγματα για τη Λαμία, αναφορικά με την παραμονή, είναι πάρα πολύ δύσκολα. Ειδικά όταν οι ομάδες που βρίσκονται από πάνω της, έχουν υπερδιπλάσιους βαθμούς.
 
Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) παρουσιάζει το πρόγραμμα των ομάδων που «παλεύουν» για την παραμονή τους στη Super League (σ.σ. με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια):

                 23η ΑΓΩΝ.      24η ΑΓΩΝ.     25η ΑΓΩΝ.      26η ΑΓΩΝ.22 Πανσερραϊκός  Ολυμπιακός     Ατρόμητος*    Καλλιθέα       Αστέρας Τρ.*21 Λεβαδειακός   Άρης           Βόλος*        Ατρόμητος      Παναιτωλικός*21 Βόλος         Παναθηναϊκός*  Λεβαδειακός   Άρης           Λαμία*18 Καλλιθέα      Παναιτωλικός*  ΟΦΗ           Πανσερραϊκός*  ΠΑΟΚ 9 Λαμία         ΠΑΟΚ*          Παναθηναϊκός  ΟΦΗ*           Βόλος

 
Προφανώς και όλα θα κριθούν στο μίνι πρωτάθλημα των Play Out, ωστόσο το πρόγραμμα της Λαμίας, σε συνδυασμό με τη (μεγάλη) απόσταση από τις προπορευόμενες ομάδες, καθιστά πάρα πολύ δύσκολο το έργο της. Οτιδήποτε πάνω από τους τρεις βαθμούς θα συνιστά επιτυχία για τη Λαμία, αλλά και πάλι φαντάζουν ελάχιστοι.
 
Από τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες, μία θα πιει το… πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Κάθε μία έχει τα δικά της συν και πλην, μέχρι την έναρξη των Play Out:
 
-Ο Πανσερραϊκός (22, 26-40 τέρματα) έχει τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας (40 γκολ παθητικό), όμως, με εξαίρεση το επερχόμενο ματς με τον Ολυμπιακό στις Σέρρες, μπορεί να πάρει βαθμό ή βαθμούς και στα τελευταία τρία. Κομβικό αυτό με την Athens Kallithea FC στις Σέρρες, ενώ ανοιχτά μοιάζουν εκείνα σε Περιστέρι και Τρίπολη. Λογική φαντάζει μία συγκομιδή της τάξης των 3-6 βαθμών.
 
-Ο Λεβαδειακός (21, 23-30 τέρματα) ξεκινάει και τελειώνει με δύσκολα παιχνίδια αυτή την τετράδα αγώνων. Όχι πως δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα από τον φορμαρισμένο Άρη ή στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό που, πιθανόν, παίζει την είσοδό του στην οκτάδα. Πιο… του χεριού του τα παιχνίδια σε Πανθεσσαλικό και με Ατρόμητο. Πιθανή φαντάζει μια συγκομιδή της τάξης των 5-9 βαθμών.
 
-Ο Βόλος (21, 17-36 τέρματα) έχει ως πλεονέκτημα – ή μήπως μειονέκτημα; – ότι εκτός έδρας παρουσιάζεται πολύ καλύτερος σε σχέση με το Πανθεσσαλικό. Αν θεωρηθεί χαμένο το επερχόμενο ματς στο ΟΑΚΑ, όλα τα υπόλοιπα είναι ανοιχτά. Το ερώτημα είναι αν θα εκμεταλλευτεί την έδρα του κόντρα σε Λεβαδειακό και Άρη, ώστε να πάει με καλή ψυχολογία στο φινάλε στη Λαμία. Πιθανή φαντάζει μια συγκομιδή της τάξης των 4-7 βαθμών.
 
-Η Athens Kallithea FC (18, 20-32 τέρματα) έχει ως πλεονέκτημα το γεγονός πως πλέον κερδίζει. Επί ημερών Στέλιου Μαλεζά σημείωσε και τις τρεις νίκες στη σεζόν. Ακόμη και το παιχνίδι στο τέλος της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, δεν είναι εκ των προτέρων χαμένο, μιας και η ομάδα των βορείων προαστίων πήρε αποτέλεσμα από όλους τους «μεγάλους» φέτος. Πολλώ δε μάλλον οι αναμετρήσεις σε Αγρίνιο και Σέρρες αλλά και με ΟΦΗ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Πιθανή φαντάζει μια συγκομιδή της τάξης των 4-7 βαθμών.
 
Γίνεται φανερό, με μια «λογική» σειρά αποτελεσμάτων, πως οι τέσσερις ομάδες θα μπουν πολύ κοντά στο μίνι πρωτάθλημα των Play Out. Μία στις τέσσερις θα πιει το… πικρό ποτήρι του υποβιβασμού, ακολουθώντας – με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα – τη Λαμία στη Super League 2. Εκτός κι αν…
 

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον και η Ζεντάγια στην ταινία “The Drama”: Η αποκάλυψη του ηθοποιού

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μιλά για τη συνεργασία του με τη Ζεντάγια στη ρομαντική ταινία "The Drama" και πώς η Ζεντάγια τον βοήθησε να ξεπεράσει τις ανησυχίες του.

Αναστάτωση σε πτήση από Βρετανία προς Αίγυπτο: Γυναίκα προκάλεσε εκτροπή και αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα

Σκηνές χάους σε πτήση Wizz Air από Βρετανία προς Αίγυπτο, με επιβάτιδα να προκαλεί αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Οι αστέρες της ποδηλασίας που λάμπουν στον ΔΕΗ Tour Of Hellas

Μετά από τέσσερα χρόνια, ο ΔΕΗ Tour Of Hellas φιλοξενεί την αφρόκρεμα της ποδηλασίας δρόμου, με τους αστέρες του να δίνουν ραντεβού στους ελληνικούς δρόμους. Μάθετε τα πάντα για τους ποδηλάτες που θα λάμψουν στον αγώνα.

Συνάντηση υπουργού Εθνικής Άμυνας με γενικό διευθυντή ΔΟΑΕ

Συνάντηση υπουργού Εθνικής Άμυνας με γενικό διευθυντή ΔΟΑΕ στη Βιέννη για θέματα ασφαλείας πυρηνικών σταθμών και επίσκεψη σε εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων συστημάτων Schiebel.