Ανταλλαγή Ομήρων Χαμάς – Ισραήλ: Νέα Εξέλιξη

Η Χαμάς και το Ισραήλ προχωρούν σήμερα στην έκτη ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους, στο πλαίσιο της συμφωνίας για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, που αυτή την εβδομάδα έφθασε κοντά στην κατάρρευση.
Η απελευθέρωση τριών Ισραηλινών, όλοι τους με διπλή υπηκοότητα που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και 16 μήνες, και 369 Παλαιστίνιων κρατουμένων γίνεται ενώ σήμερα το βράδυ αναμένεται στο Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.
Οι τρεις όμηροι είναι ο Ρωσοϊσραηλινός Σάσα Τρουφάνοφ, 29 ετών, ο Αμερικανοϊσραηλινός Σαγκί Ντέκελ-Χεν, 36 ετών και ο Αργεντινοϊσραηλινός Ιαΐρ Χορν, 46 ετών.
Οι τρεις άνδρες απήχθησαν στο κιμπούτς Νιρ Οζ κατά την πρωτοφανή σε έκταση και βιαιότητα επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία πυροδότησε τον πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα.
Όπως σε κάθε απελευθέρωση ομήρων, δεκάδες ένοπλοι μαχητές της Χαμάς, με καλυμμένα πρόσωπα, αναπτύχθηκαν σήμερα το πρωί γύρω από μια εξέδρα, αυτή τη φορά στη Χαν Γούνις, στο νότιο τμήμα της Γάζας.
Μια μεγάλη αφίσα έχει αναρτηθεί στο σημείο με το σήμα των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, και με πολλά πολιτικά συνθήματα στα αραβικά, τα αγγλικά και τα εβραϊκά, όπως “Καμία μετεγκατάσταση, με εξαίρεση προς την Ιερουσαλήμ” σε μια αναφορά της άρνησης από τους Παλαιστίνιους του αμερικανικού σχεδίου για μετεγκατάστασή τους εκτός Γάζας.
Σύμφωνα με πηγές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, περίπου 200 μαχητές έχουν αναπτυχτεί για τη νέα απελευθέρωση. Στο σημείο είναι παρόντες και μαχητές της ένοπλης πτέρυγας της Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Πολιτική αναταραχή μετά την παραίτηση Δοξιάδη

Η παραίτηση Δοξιάδη δημιουργεί πολιτική αναταραχή 48 ώρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ ο πρωθυπουργός προγραμματίζει επισκέψεις σε υπουργεία για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας.

Νέος υπουργός Άμυνας Κολομβίας προειδοποιεί για επιπτώσεις από μαύρη λίστα ΗΠΑ

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Κολομβίας προειδοποίησε για τις επιπτώσεις από τυχόν εισαγωγή της χώρας στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ λόγω ελλιπούς φρένωσης στις εξαγωγές ναρκωτικών, ενώ ανέφερε ότι μια τέτοια κίνηση θα διευκόλυνε τη διακίνηση ναρκωτικών.

Συνομιλία Τραμπ-Πούτιν για την Ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ προαναγγέλλει τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

Πτώση δημοτικότητας για την ιαπωνική κυβέρνηση λόγω διανομής δωροκαρτών

Η δημοτικότητα της ιαπωνικής κυβέρνησης υπέστη μεγάλη πτώση, καθώς δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν τις επικρίσεις για τη διανομή δωροκαρτών από τον πρωθυπουργό Σιγκέρου Ισίμπα σε νέους βουλευτές.