Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, καθώς ο πόλεμος της χώρας του με τη Ρωσία εισέρχεται σε μια απρόβλεπτη φάση διπλωματίας.
Ο ουκρανός ηγέτης, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, δήλωσε ότι δεν έχει σχέδια να συναντηθεί με αμερικανούς ή ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του. Επίσης, ανέφερε ότι στην Τουρκία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ζελένσκι επισημαίνει ότι η Ευρώπη θα ενωθεί γύρω από την Ουκρανία για την προστασία της εθνικής ασφάλειάς της, ενώ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανησυχούν για την αμερικανική δέσμευση στην ασφάλεια της ηπείρου.
Σε συνέντευξη στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Ζελένσκι τόνισε: “…σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη θα εντείνει την ενότητα γύρω από την Ουκρανία, διότι θα είναι για τη δική της ασφάλεια.”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ