Ντεσάμπ: “Ζιντάν πολύ καλός υποψήφιος για την εθνική Γαλλίας”

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του και προβλέπει τον Ζινεντίν Ζιντάν ως ιδανικό διάδοχο του. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “L’Equipe”, αναφέρει ότι ο Ζιντάν είναι ένας φυσικός υποψήφιος για τη θέση, αλλά η απόφαση ανήκει σε αυτόν και στον πρόεδρο της γαλλικής ομοσπονδίας.

Ο Ζιντάν έχει αποδείξει την επιτυχία του ως προπονητής, κατακτώντας τρεις τίτλους Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι συνάδελφοί του αναγνωρίζουν την εμπειρία και την ικανότητά του, βλέποντάς τον ως τον πιο πιθανό διάδοχο του Ντεσάμπ, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί και ως συμπαίκτες στο παρελθόν.

Η εθνική Γαλλίας ετοιμάζεται για σημαντικά παιχνίδια με την Κροατία, με στόχο την πρόκριση στο Nations League και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Ο Ντεσάμπ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Κιλιάν Μπαπέ, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μπαπέ θα διατηρήσει το ρόλο του αρχηγού στην ομάδα, όπως επιβεβαίωσε ο Ντεσάμπ, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον νεαρό ποδοσφαιριστή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Η επόμενη περίοδος θα είναι κρίσιμη για την εθνική Γαλλίας, με τον Ζιντάν να αποτελεί μια πιθανή λύση για την τεχνική ηγεσία, ενώ ο Μπαπέ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών: Δηλώσεις Θ. Κοντογεώργη και προτεραιότητες της κυβέρνησης

Ο υφυπουργός Θανάσης Κοντογεώργης μιλά για τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, κριτικάρει την αντιπολίτευση και αναδεικνύει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα των υποδομών.

Υπουργός Εξωτερικών Ελήφθη Πρόσκληση για Διευρυμένη Συνάντηση για το Κυπριακό

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έλαβε πρόσκληση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για συνάντηση για το Κυπριακό στη Γενεύη τον Μάρτιο του 2025.

Σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για προανακριτική εξέταση Χρήστου Τριαντόπουλου

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για προανακριτική εξέταση του πρώην Υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Σπουδαίες Ευρωπαϊκές Νίκες και Ισοπαλίες στο Champions League

Στο Champions League, η Ρεάλ νίκησε την Ατλέτικο, η Αρσεναλ έκανε "πάρτι" με την Αϊντχόφεν, ενώ Ντόρτμουντ και Λιλ έμειναν ισόπαλοι. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αναμετρήσεων.