Κριτική του ομοσπονδιακού προέδρου στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ασκεί κριτική στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι διαθέτει μια διαφορετική κοσμοθεωρία που αγνοεί τους καθιερωμένους κανόνες. Εκφράζει ανησυχία για τη συγκέντρωση εξουσίας στις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Κατά την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια (MSC), ο κ. Σταϊνμάιερ προειδοποιεί ότι η έλλειψη κανόνων δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή ως πρότυπο για τη διεθνή τάξη. Επισημαίνει την ανάγκη για σεβασμό των κανόνων και την προσοχή στη συγκέντρωση εξουσίας στις επιχειρήσεις.

Ο κ. Σταϊνμάιερ εκφράζει ανησυχία για την αναδιάταξη της πολιτικής στην Ουάσιγκτον υπό τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ. Υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης αξιοπιστίας και σταθερότητας κατά την περίοδο των επικείμενων ομοσπονδιακών εκλογών.

Αναφερόμενος στη γερμανική εξωτερική πολιτική, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος τονίζει τη δέσμευση προς την ευρωπαϊκή ενότητα και τη διατλαντική συνεργασία. Παρά την πολιτική μετάβαση, υπογραμμίζει τη συνέχιση της αναζήτησης κοινών λύσεων και τη διεύρυνση των διεθνών συνεργασιών.

Ο κ. Σταϊνμάιερ κλείνει την ομιλία του εκφράζοντας βεβαιότητα ότι η Γερμανία θα παραμείνει στήριξη της Ευρώπης, ανεξαρτήτως της πολιτικής σύνθεσης της επόμενης κυβέρνησης.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αποκλείστηκε από την Εθνική Αργεντινής ο Ορτέγκα λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού

Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Φρανσίσκο Ορτέγκα, αποκλείστηκε από την τελική λίστα της Εθνικής Αργεντινής λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο Europa League, χάνοντας την ευκαιρία να συμμετάσχει στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Η Ρωσία και οι Διπλωματικές Στρατηγικές στην Ουκρανία

Ανάλυση της ρωσικής στρατηγικής στην Ουκρανία και η εξέλιξη των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Τραγική κατάληξη για τον 21χρονο Γιόχαν Γουίλιαμς στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Η τραγική κατάληξη του 21χρονου Γιόχαν Γουίλιαμς στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όπου εντοπίστηκε νεκρός μετά από έρευνες εθελοντών.

Επιστροφή Ντίας στην Πορτογαλία για το Nations League

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ρούμπεν Ντίας επιστρέφει στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας για τα προημιτελικά του Nations League εναντίον της Δανίας, με επικεφαλής τον 40χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο.