Κρίση στο Σουδάν: Ο ΟΗΕ καλεί για διακοπή της εισροής όπλων

Η κρίση στο Σουδάν επιδεινώνεται με τον πόλεμο που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023 μεταξύ του τακτικού στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ). Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αναφέρει ότι η εισροή όπλων πρέπει να σταματήσει άμεσα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας των αμάχων σε μια κρίση που χαρακτηρίζει ως ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενο στην αφρικανική ήπειρο.Ο στρατός ελέγχει το βόρειο και ανατολικό τμήμα του Σουδάν, ενώ οι ΔΤΥ κατέχουν σχεδόν ολόκληρο το Νταρφούρ, μια τεράστια περιοχή όπου ζει το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας. Η κατάσταση επιδεινώνεται και απαιτείται άμεση δράση για την αποτροπή περαιτέρω ανθρώπινων τραγωδιών.Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγεται διάσκεψη στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, με τη συμμετοχή της Αφρικανικής Ένωσης, προκειμένου να συζητηθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στο Σουδάν. Η διεθνής κοινότητα καλείται να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης και την προστασία των αμάχων.Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωση, Μούσα Φάκι Μαχάματ, ζητά την άμεση διακοπή του πυρός στο Σουδάν, καταγγέλλοντας την ηθική αποτυχία της εποχής μας. Οι προσπάθειες για ανθρωπιστική βοήθεια ενισχύονται, με χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αιθιοπία και η Κένυα να δεσμεύονται για οικονομική υποστήριξη.Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στο Σουδάν και την προστασία των αμάχων από την εξάπλωση της βίας και των ανθρωπιστικών καταστροφών.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Μονακό “δραπέτευσε” από την έδρα της Ανζέρ

Η Μονακό επικράτησε της Ανζέρ με 2-0, με τον Μίκα Μπίρεθ να σκοράρει ξανά. Μεγάλη νίκη για την παραμονή στη Ligue 1.

Η ΑΕΚ πανηγυρίζει 5η συνεχόμενη νίκη και τρίτη θέση στην Greek Basketball League

Η ΑΕΚ κατακτά την 5η συνεχόμενη νίκη της στη Greek Basketball League, εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση στην κατάταξη με εντυπωσιακή εμφάνιση εναντίον του Λαυρίου.

Συλλαλητήριο φοιτητών στη Σερβία: Αγώνας για διαφάνεια και δημοκρατία

Φοιτητικό συλλαλητήριο στη Σερβία με μαζική συμμετοχή, απαιτεί διαφάνεια και δημοκρατία. Οι φοιτητές αγωνίζονται για δικαιοσύνη και αξιοκρατία στην κοινωνία.

Δυνατή νίκη του Ολυμπιακού επί της Βουλιαγμένης και ανατροπή στη βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 17-9 της Βουλιαγμένης σε ένα εντυπωσιακό ντέρμπι, ενώ ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολα την Χίο. Ανατροπή στη βαθμολογία της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών μετά την 4η αγωνιστική.