Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη Τιμώμενο Πρόσωπο σε Δεξίωση της Πρεσβείας της Ιαπωνίας

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στη δεξίωση που παρέθεσε η πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, με αφορμή την εθνική εορτή και τα γενέθλια της Α.Μ. Αυτοκράτορα Ναρουχίτο.

Η κυρία Κεφαλογιάννη, ως επίσημη προσκεκλημένη, εξέφρασε τις θερμότερες ευχές εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Ιάπωνα Αυτοκράτορα, την Κυβέρνηση και τον λαό της Ιαπωνίας, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που ενώνουν τις δύο χώρες.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ιαπωνίας, η οποία αναβαθμίστηκε το 2023 με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Τόκιο, καθώς και στη σημασία του εορτασμού των 125 ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας», μια πρωτοβουλία που, όπως υπογράμμισε συνέβαλε στη σύσφιξη των πολιτιστικών και τουριστικών δεσμών των δύο λαών.

Η υπουργός επεσήμανε ότι σημαντικά ορόσημα αυτής της πρωτοβουλίας αποτέλεσαν:

– Η επίσκεψη της Αυτοκρατορικής Υψηλότητας Πριγκίπισσας Kako στην Ελλάδα τον Μάιο του 2024.

– Η παρουσίαση της ιαπωνικής μετάφρασης του βιβλίου «Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία» του Νίκου Καζαντζάκη και η έκθεση φωτογραφίας «Ελλάδα: Στη Χώρα των Ονείρων» του Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe, στην Ιαπωνία που εγκαινίασε η ίδια κατά την επίσκεψή της στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε τις κοινές προσπάθειες που συνεχίζονται με στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών, την προώθηση επενδύσεων, τη βελτίωση των αεροπορικών συνδέσεων και την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

«Ο τουρισμός είναι μια γέφυρα που ενώνει τους λαούς μας, προωθεί την πολιτιστική ανταλλαγή και ενισχύει την ευημερία των κοινωνιών μας», δήλωσε.

ΦΩΤΟ  Πηγή Υπουργείο Τουρισμού

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αποφασιστικό Game 5 για Μπαρτσελόνα και Μονακό στα πλέι οφ της Euroleague

Στο Game 5 των πλέι οφ της Euroleague, η Μπαρτσελόνα και η Μονακό αναμετρώνται για την πρόκριση, με τη σειρά να είναι ισορροπημένη μετά τη νίκη των Καταλανών στο Game 4.

Η Ράγιο Βαγεκάνο “έπιασε” την 8η θέση με το τρίποντο επί της Χετάφε

Η Ράγιο Βαγεκάνο κατάφερε να εξασφαλίσει την 8η θέση με τη νίκη επί της Χετάφε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην κατάταξη. Το τρίποντο της απέναντι στην αντίπαλό της της έδωσε την ευκαιρία να παλέψει για την πρόκριση στα προκριματικά του Conference League.

Ντε Μπρόινε: Ο Πρωταγωνιστής της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γουλβς, με σκορ 1-0, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Premier League, ενισχύοντας τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας στο Champions League.

Επεισοδιακό φινάλε στο Game 4 της Αναντολού Εφές με Παναθηναϊκό

Στην Κωνσταντινούπολη, το Game 4 μεταξύ Αναντολού Εφές και Παναθηναϊκού είχε επεισοδιακή κατάληξη με την αποχώρηση του Εργκίν Αταμάν από το παρκέ.