Μετά από δύο σερί ήττες στις εγχώριες διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει το βράδυ της Πέμπτης στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του για τον πρώτο αγώνα των play off εισόδου στους “16” του Conference League, με την ισλανδική Βίκινγκουρ, θέλοντας να το… ξαναπιάσει από εκεί που το άφησε.
Δηλαδή να συνεχίσει με νίκες στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο.
Υπό… πολικές συνθήκες στο Ελσίνκι και στην “Bolt Arena”, ο Παναθηναϊκός θέλει να “ξεπαγώσει” αγωνιστικά και να επιστρέψει στις νίκες.
Με πολλά προβλήματα στη σύνθεσή του, ο Παναθηναϊκός καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν… τρομάζει, αλλά παίζει το πιο σημαντικό παιχνίδι της Ιστορίας του.
Ο Ρουί Βιτόρια αναμένεται να προβεί σε ένα συνολικό “φρεσκάρισμα” της ενδεκάδας με την παρουσία διάφορων παικτών και πιθανότατα και του Σφιντέρσκι.
Τον πρώτο λόγο για την ενδεκάδα έχουν οι Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Μαξ, Σιώπης, Τσέριν, Μαντσίνι, Μπακασέτας, Τζούριτς και Σφιντέρσκι.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο 33χρονος Νορβηγός Ρόχιτ Σάγκι, ενώ βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μόρτεν Γένσεν, Άντερς Όλαφ Ντάλε, 4ος ο επίσης Νορβηγός Σίγκουρντ Κρίνσταντ και στο VAR οι Τομ Χάραλαντ Χάγκεν, Κρίστοφερ Χάγκενες.