Ινδοί Αισιόδοξοι για την Δεύτερη Θητεία του Τραμπ

Περισσότεροι από 40% των Ινδών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του περιοδικού India Today θεωρούν ότι η δεύτερη θητεία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ευνοϊκή για τη χώρα τους, ενόψει της σημερινής συνάντησής του με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στην Ουάσινγκτον.Ο Τραμπ έχει επίσης θετική εικόνα μεταξύ των υποστηρικτών του Μόντι και του κόμματός του, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση με τίτλο “Η Διάθεση του Έθνους” και μόνο 16% από τους ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η θητεία του προέδρου των ΗΠΑ θα είναι κακή ή καταστροφική για τη χώρα τους.Οι διαπιστώσεις της δημοσκόπησης δημοσιεύτηκαν αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ, λίγες ώρες προτού ο Τραμπ ανακοινώσει ότι θα επιβάλει αμοιβαίους δασμούς σε κάθε χώρα που κάνει το ίδιο στις αμερικανικές εισαγωγές και μια ημέρα προτού ο Μόντι συναντηθεί με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.Η κυβέρνηση Τραμπ διαμαρτύρεται ότι η Ινδία έχει υψηλούς δασμούς που εμποδίζουν τις αμερικανικές εισαγωγές.Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ο Μόντι και η συμμαχία στην οποία μετέχει το κόμμα του θα λάμβαναν 47% των ψήφων αν διεξάγονταν σήμερα γενικές εκλογές, ενώ η αντιπολιτευόμενη συμμαχία της οποίας ηγείται ο αρχηγός του Κόμματος του Κογκρέσου, ο Ραχούλ Γκάντι, 41%.Η δημοσκόπηση αυτή, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το India Today είναι μία από τις λίγες που καταγράφει τη διάθεση των Ινδών σε ένα μεγάλο εύρος πολιτικών ζητημάτων.Τον περασμένο χρόνο το κόμμα του Μόντ, το Bharatiya Janata (BJP), έχασε για πρώτη φορά σε μια δεκαετία την πλειοψηφία στις γενικές εκλογές και αναγκάστηκε να συμμαχήσει με άλλα κόμματα προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.Έκτοτε, η συμμαχία του BJP κέρδισε τρεις κομβικές εκλογές κρατιδίων παρά την επιβράδυνση της ινδικής οικονομίας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ειδικό πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης για παιδιά και οικογένειες στη Σαντορίνη

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας υλοποιεί ειδικό πρόγραμμα στήριξης παιδιών και οικογενειών στη Σαντορίνη, σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και τον Δήμο Σαντορίνης.

Σοκ στην Αρσεναλ: Τραυματίας Χάβερτς – Αναζητούν επιθετικούς

Η Αρσεναλ αντιμετωπίζει κρίση στον επιθετικό τομέα μετά τον τραυματισμό του Κάι Χάβερτς, ενώ αναζητά λύσεις στην αγορά ελεύθερων παικτών.

Τραγωδία στο Μόναχο: Γυναίκα νεκρή και πολλοί τραυματίες από αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος συγκεντρωμένο στο κέντρο του Μονάχου, σύμφωνα με τη Sueddeutsche Zeitung. Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος διαδηλωτών που συμμετείχαν σε απεργία του συνδικάτου Ver.di στην Κένιγκσπλατς του Μονάχου. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων. Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι ο οδηγός δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο.

Νέα Ρύθμιση για Οικογένειες στον Έβρο

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσίασε τη νέα ρύθμιση που προβλέπει ενίσχυση έως 10.000 ευρώ για οικογένειες που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στους Δήμους Σουφλίου, Ορεστειάδας και Διδυμοτείχου.