ΕΤΑΔ: Ανάπτυξη και Επανεκκίνηση Έργων το 2024

Το έτος 2024 αποτέλεσε ορόσημο για την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), θυγατρική του Υπερταμείου, με δυναμική ανάπτυξη, στρατηγικές επενδύσεις και επανεκκίνηση εμβληματικών έργων. Παράλληλα, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση στα οικονομικά της μεγέθη, που συνέβαλε ουσιαστικά στη στήριξη της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια του 2024, η ΕΤΑΔ δρομολόγησε την υλοποίηση 5 εμβληματικών έργων, τα οποία είχαν παγώσει για δεκαετίες και πλέον πραγματοποιούνται. Ανάμεσά τους:

– Η αξιοποίηση του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης, με συνεργασία με το Υπερταμέιο και την προεδρία της Βουλής. Οι μελέτες και οι εργασίες προχωρούν για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

– Η ανακατασκευή του Αχίλλειου στην Κέρκυρα, που χαρακτηρίζεται ως έργο στρατηγικής σημασίας και βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής αναδόχου.

– Η αναβάθμιση των Σπηλαίων Διρού και του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, με την έγκριση χρηματοδότησης και την ένταξη του Ολυμπιακού Ακινήτου στο σχέδιο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Η ταχεία υλοποίηση αυτών των έργων αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συστηματικής διαδικασίας εταιρικής αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας και την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Επιπλέον, η ΕΤΑΔ κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα οικονομικά της μεγέθη, με αύξηση των λειτουργικών εσόδων και του EBITDA, καθώς και μείωση των λειτουργικών εξόδων. Η εταιρεία αναγνωρίστηκε θετικά από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενισχύοντας τη μετασχηματιστική της πορεία.

Τέλος, με στόχο τη στελέχωση με υψηλής αποδοτικότητας προσωπικό, η ΕΤΑΔ διαμόρφωσε μια επίλεκτη ομάδα συνεργατών, ενώ παράλληλα ενίσχυσε τη σχέση της με την κοινωνία και τις τοπικές επιχειρήσεις, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πολιτιστική κληρονομιά.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συγκλονιστική κατάσταση στην Ουκρανία: Απελπισία και ανθρωπιστική κρίση

Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση, με επιθέσεις κατά αμάχων και τρομοκρατικές ενέργειες που προκαλούν ανθρωπιστική κρίση. Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις και ζητά ειρήνη και ασφάλεια, ενώ ο ΟΗΕ εργάζεται για λύσεις.

Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικά διδάγματα στην Ευρώπη για τις στρατιωτικές δαπάνες

Η Ελλάδα παρέχει σημαντικά διδάγματα στην Ευρώπη για τις στρατιωτικές δαπάνες και την αμυντική βιομηχανία, εν μέσω προκλήσεων ασφαλείας.

Μελέτη: Περικοπές στη χρηματοδότηση του HIV από μεγάλες χώρες μπορεί να αναιρέσουν την πρόοδο δεκαετιών

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "The Lancet HIV" προειδοποιεί ότι περικοπές στη χρηματοδότηση του HIV από μεγάλες χώρες μπορεί να αναιρέσουν την πρόοδο δεκαετιών στην καταπολέμηση της νόσου.

Κινητοποιήσεις στην Τουρκία: Η αντιπολίτευση καλεί σε γενίκευση των διαδηλώσεων

Μετά τη σύλληψη του αντιπολιτευόμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, η αντιπολίτευση στην Τουρκία καλεί τις διαδηλώσεις να επεκταθούν σε όλη τη χώρα.