Εντατικοποίηση επιστροφών αιτούντων άσυλο στην Γεωργία

Ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, μια ακόμα επιχείρηση επιστροφής αιτούντων άσυλο, η οποία αφορούσε υπηκόους Γεωργίας. Η αίτηση τους απορρίφθηκε οριστικά, με την επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής τους, σύμφωνα με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες διαχείρισης της μετανάστευσης. Αυτή είναι η δεύτερη επιχείρηση επιστροφών μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες, με περισσότερες να επικείνται το επόμενο διάστημα.

Η εν λόγω πτήση επιστροφής υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος “Εφαρμογή των Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών και Μέτρων Επανένταξης καθώς και Λειτουργία Δομής Φιλοξενίας Αιτούντων Εθελούσιας Επιστροφής”. Το πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με συγχρηματοδότηση της ΕΕ, υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), με στόχο την επιστροφή 17.000 υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους και την επανένταξη 1.700 μεταναστών για την περίοδο 2023-2027.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε τη σημασία της εντατικοποίησης των επιστροφών και απελάσεων, με γνώμονα την ασφάλεια των συνόρων και την απονομή ασύλου σε όσους το δικαιούνται, ενώ επισήμανε ότι η επιστροφή στην πατρίδα αποτελεί τη μοναδική επιλογή για όσους δεν πληρούν τα κριτήρια διεθνούς προστασίας.

Φ.Δ

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών στη Διάσκεψη των Παρισίων για τη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών ταξιδεύει στο Παρίσι για τη Διάσκεψη για τη Συρία, ενισχύοντας τον διπλωματικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Διμερής Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: Εντυπωσιασμένο το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο εκφράζει εντυπωσιασμό από τη θέση του Τραμπ σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και ετοιμάζεται για διμερή συνάντηση με τον Πούτιν, με στόχο τη διευθέτηση και το τέλος του πολέμου.

Μείωση Πωλήσεων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών τον Ιανουάριο

Μείωση 3,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο: Η Αποφασιστικότητα να Συνεχίσει μέχρι το 2026

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφασίζει να μην αποσυρθεί και να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα μέχρι το 2026, με στόχο να συμμετάσχει στο τελευταίο Μουντιάλ. Η αντιπαράθεση με τον Λιονέλ Μέσι και ο θαυμασμός από τον Ρίο Φέρντιναντ.