Ανασχηματισμός: Η Κραυγή της Πολιτικής Αβεβαιότητας

Κάθε φορά που πλησιάζει ένας ανασχηματισμός, πολλά κυβερνητικά στελέχη «κατεβάζουν τα μολύβια» περιμένοντας τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Αυτή την περίοδο, η συζήτηση εντός της κυβέρνησης έχει προσλάβει τη μορφή «συλλογικής ψύχωσης», αν και πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βιάζεται να αποφασίσει.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να εξετάζει προσεκτικά τις αποφάσεις του, οι οποίες δεν μπορούν να αγνοούν την εσωτερική λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου.

Παρά την απουσία άμεσης βιασύνης, υπουργοί και βουλευτές κάνουν συνεχείς κλήσεις σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες, προσπαθώντας να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με το πότε και πώς θα γίνουν οι αλλαγές. Ορισμένοι υπουργοί ακυρώνουν προγραμματισμένες εμφανίσεις λόγω της αβεβαιότητας που τους καταλαμβάνει.

Η εικόνα αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι συζητήσεις πραγματοποιούνται κυρίως σε εξωτερικό επίπεδο. Κάποιοι εκφράζουν την ελπίδα για πιο τολμηρές επιλογές από τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποκλείσει τις αλλαγές στην κυβέρνηση, και αναμένονται διορθωτικές κινήσεις. Το εύρος αυτών των αλλαγών είναι το ζητούμενο, καθώς οι ανασχηματισμοί του συνήθως αρχίζουν με ευρύτερες προθέσεις και καταλήγουν σε πιο περιορισμένες ενέργειες.

Η πολιτική σκηνή είναι πολωμένη, και ο Φεβρουάριος φαίνεται πλούσιος σε γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόφαση του πρωθυπουργού. Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν την επιβεβαίωση γνησιότητας βίντεο που σχετίζονται με την πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας, καθώς και την προανακριτική επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Παρά τις πιέσεις, ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να φαίνεται ότι ενεργεί υπό την πίεση των γεγονότων, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες κρίσεις. Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να μετακυλίσει την πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει καθυστερήσει την πρόταση για προανακριτική επιτροπή.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προγραμματίζεται για τις 26 Φεβρουαρίου, με την κυβέρνηση να προγραμματίζει υψηλούς τόνους στην επικείμενη συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συγκλονιστική κατάσταση στην Ουκρανία: Απελπισία και ανθρωπιστική κρίση

Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση, με επιθέσεις κατά αμάχων και τρομοκρατικές ενέργειες που προκαλούν ανθρωπιστική κρίση. Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις και ζητά ειρήνη και ασφάλεια, ενώ ο ΟΗΕ εργάζεται για λύσεις.

Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικά διδάγματα στην Ευρώπη για τις στρατιωτικές δαπάνες

Η Ελλάδα παρέχει σημαντικά διδάγματα στην Ευρώπη για τις στρατιωτικές δαπάνες και την αμυντική βιομηχανία, εν μέσω προκλήσεων ασφαλείας.

Μελέτη: Περικοπές στη χρηματοδότηση του HIV από μεγάλες χώρες μπορεί να αναιρέσουν την πρόοδο δεκαετιών

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "The Lancet HIV" προειδοποιεί ότι περικοπές στη χρηματοδότηση του HIV από μεγάλες χώρες μπορεί να αναιρέσουν την πρόοδο δεκαετιών στην καταπολέμηση της νόσου.

Κινητοποιήσεις στην Τουρκία: Η αντιπολίτευση καλεί σε γενίκευση των διαδηλώσεων

Μετά τη σύλληψη του αντιπολιτευόμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, η αντιπολίτευση στην Τουρκία καλεί τις διαδηλώσεις να επεκταθούν σε όλη τη χώρα.