Με αιχμηρή αντιπαράθεση και υψηλούς τόνους αντέδρασε ο Κώστας Τσουκαλάς στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Παύλο Μαρινάκη. Ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε τον κ. Μαρινάκη για υποστήριξη προπαγάνδας και διάχυση τοξικότητας από ομάδες παραπληροφόρησης και δολοφονίας χαρακτήρων, χαρακτηρίζοντάς τον ψευδόμενο και αμετανόητο.
Αναφερόμενος στο διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι υποβάλλεται ενώπιον της Βουλής και κάλεσε τον τότε πρόεδρο να αναλάβει δράση βάσει του Κανονισμού της Βουλής.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι ο κ. Μαρινάκης πρέπει να ενημερωθεί για τον τρόπο ανακοίνωσης στην Ολομέλεια, καθώς το διαβιβαστικό έγγραφο αναφέρει τον πρόεδρο της Βουλής ως αρμόδιο.
Τέλος, ο κ. Τσουκαλάς επικρίνοντας τον Μαρινάκη, αναρωτήθηκε εάν η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίσει διαφορετικά τον “πράσινο ΣΥΡΙΖΑ”, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές σε αυτό ως χιλιοειπωμένες καραμέλες.
Ο Τσουκαλάς, εκλεγμένος το 2019 και επανεκλεγμένος το 2023, επιχείρησε να επουλώσει τα τραύματα στους θεσμούς και να αναβαθμίσει το κράτος, ωστόσο, τα γεγονότα αποκαλύπτουν μια απαξίωση και υποβάθμιση των θεσμών χωρίς προηγούμενο.