Ο υφυπουργός Κοντογεώργης μιλάει για τη σεισμική δραστηριότητα, τις εκλογές και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, αναφέροντας επίσης τη θεσμική ανορθογραφία και την ανάγκη ψυχραιμίας στην πολιτική συζήτηση.
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Talk Radio, αναφέρθηκε στη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. Επισήμανε πως υπάρχει διαρκής παρακολούθηση του φαινομένου και ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και την προστασία των πολιτών. Επισημάνθηκε επίσης μια συνολική προσπάθεια από τον Στρατό, το Υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς. Αναφερόμενος στην τουριστική σεζόν, τόνισε την ανάγκη ψυχραιμίας και την προσοχή στην εξέλιξη της κατάστασης.
Σχετικά με την προεδρική εκλογή και τη στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Κοντογεώργης αναφέρθηκε σε θεσμική ανορθογραφία και υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας και της συνεργασίας. Μιλώντας για τα κόμματα που απείχαν από την ψηφοφορία, επανέλαβε την έννοια της θεσμικής ανορθογραφίας και κάλεσε σε σοβαρότητα στην πολιτική συζήτηση.
Σε σχέση με την πιθανότητα ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο Κοντογεώργης ανέφερε ότι η αξιολόγηση αυτής της διαδικασίας είναι υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού. Επισήμανε επίσης τη σημασία του κυβερνητικού σχεδιασμού και την ανοικτότητα σε διαδικασίες όπως η προανακριτική και η πρόταση μομφής, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για σοβαρότητα στις θεσμικές λειτουργίες και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.