Ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σήμερα διεξάγεται στην ολομέλεια της Βουλής, η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, εν όψει της λήξης της θητείας της νυν Προέδρου, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στις 13 Μαρτίου 2025.

Διαβάστε επίσης: Παρουσία Κυρ. Μητσοτάκη η 4η ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ

Στη σημερινή (10 πμ) ονομαστική ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, αριθμό που έχει ήδη υπερβεί στις προηγούμενες ψηφοφορίες ο προταθείς από τη ΝΔ, τέως Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία απαιτείτο πλειοψηφία δύο τρίτων (200), ενώ στην τρίτη ψηφοφορία απαιτείτο πλειοψηφία τριών πέμπτων (180). Στις ψηφοφορίες αυτές, ο κ. Τασούλας είχε ψηφιστεί από 160 βουλευτές, ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης από 34 βουλευτές, η προταθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λούκα Κατσέλη από 40 βουλευτές, και ο προταθείς από την ΚΟ Νίκη, Κ. Κυριακού από 14 βουλευτές. Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει 297 βουλευτές και είχαν καταγραφεί 49 “παρών” και 3 απουσίες, ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει και οι 300 βουλευτές, και είχαν καταγραφεί 52 “παρών”.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης θα μεταβεί στο γραφείο του Κωνσταντίνου Τασούλα για να του ανακοινώσει ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσουν στη συνέχεια δηλώσεις από τον κ. Κακλαμάνη και τον κ. Τασούλα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Σκάνδαλο στο νοσοκομείο του Σίδνεϊ: Νοσηλευτές απειλούν εβραίους ασθενείς σε βίντεο στο TikTok

Σκάνδαλο στο νοσοκομείο του Σίδνεϊ με νοσηλευτές που απειλούν εβραίους ασθενείς σε βίντεο στο TikTok, προκαλώντας έρευνα από την αστυνομία. Αντιδράσεις από πολιτικούς και επιδείνωση του αντισημιτισμού στην Αυστραλία.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας στην Ευρώπη: Πίεση για Στρατηγική Αμερικανική Δέσμευση

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ εντείνει την πίεση στους Ευρωπαίους συμμάχους του στην πρώτη του επίσκεψη στην έδρα του ΝΑΤΟ, με στόχο τη στρατηγική αμερικανική δέσμευση στην Ευρώπη και την Ουκρανία.

Επίθεση καμικάζι στο Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει ευθύνη

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε νωρίς σήμερα το πρωί την ευθύνη για την επίθεση καμικάζι στο βόρειο Αφγανιστάν, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, μπροστά από μια τράπεζα όπου δημόσιοι υπάλληλοι των Ταλιμπάν περίμεναν να πληρωθούν.

Ανάλυση: Μπαπέ vs Χάαλαντ – Η άποψη του Ανρί

Ο Τιερί Ανρί συγκρίνει τους Κιλιάν Μπαπέ και Ερλινγκ Χάαλαντ σε σχέση με το ταλέντο και τις δυνατότητες τους στο γήπεδο. Διαβάστε την άποψή του.