Οδικός Χάρτης για την Ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου “Στρούμα”: Τα Σχέδια της Κυβέρνησης

Το υπουργικό συμβούλιο υιοθέτησε σήμερα κατά τη συνεδρίασή του τον οδικό χάρτη για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου “Στρούμα” (“Στρυμώνας”). Ο χάρτης αυτός καθορίζει συγκεκριμένες ενέργειες για την εφαρμογή του έργου, τους υπεύθυνους θεσμούς καθώς και τις προθεσμίες, ανέφερε η κυβερνητική υπηρεσία πληροφόρησης.

Η εφαρμογή του οδικού χάρτη θα παρακολουθείται από μόνιμη ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία θα περιλαμβάνει τα αρμόδια ιδρύματα που είναι το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων, η Υπηρεσία Οδικών Υποδομών, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων, το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και η κρατική υπηρεσία για την οδική ασφάλεια, καθώς και εκπροσώπους του Συνασπισμού για τη Διάσωση του Φαραγγιού Κρέσνα (ο οποίος στην απόφαση αναφέρεται ως Συνασπισμός) ως ενδιαφερόμενα μέρη. Η ομάδα θα συγκροτηθεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Μεταφορών Γκρόζνταν Καράτζοφ.

Με βάση τη σύσταση της Σύμβασης της Βέρνης, ο οδικός χάρτης αναπτύχθηκε από κοινού από τις βουλγαρικές αρχές και τον Συνασπισμό, και με τη συνεργασία της Γραμματείας της Σύμβασης, επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των δύο μερών για την ανάγκη να προχωρήσει η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στον οδικό χάρτη, τον Φεβρουάριο του 2025 θα διεξαχθεί διαδικασία ανάθεσης δημόσιας σύμβασης προμήθειας για την προετοιμασία ενός εννοιολογικού σχεδιασμού για τη διαδρομή Σόφια – Κούλατα στο τμήμα Σιμιτλί – Κρέσνα έξω από το φαράγγι Κρέσνα.

Ο μήνας Ιούνιος είναι η ενδεικτική προθεσμία για τη σύναψη σύμβασης με έναν ανάδοχο, και θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για την υλοποίηση.

Η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου “Στρούμα” συνδέεται άμεσα με την εθνική ασφάλεια, καθώς παρέχει συνδεσιμότητα μεταφορών με τις γειτονικές χώρες Ρουμανία και Ελλάδα, που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αντσελότι: Αποχώρηση από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ενδιαφέρον από τη Βραζιλία

Ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και να ενταχθεί στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, με στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Η Εθνική Υδατοσφαίρισης Γυναικών Κατακτά το 14ο Διεθνές Μετάλλιο

Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών κατέκτησε τον τέταρτο διεθνή τίτλο στην ιστορία της, κερδίζοντας το World Cup στην Κίνα και φτάνοντας σε σύνολο 14 μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις.

Η Σαουδική Αραβία Έτοιμη να Φιλοξενήσει 64 Ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2034

Η Σαουδική Αραβία δηλώνει έτοιμη να φιλοξενήσει 64 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, εάν η FIFA αποδεχτεί την πρότασή της. Ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας επισημαίνει τις υπάρχουσες υποδομές και τη δέσμευσή τους για την οργάνωση του τουρνουά.

Αιματηρή οικογενειακή συμπλοκή στο Ρέθυμνο μετά από καυγά

Αιματηρή οικογενειακή συμπλοκή στο Ρέθυμνο, με σοβαρούς τραυματισμούς και τέσσερις συλλήψεις μετά από καυγά.