Η Ευρώπη στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας, επισημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία. Σε συνέντευξή της στα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, μετά τη συνάντησή της με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, επισημαίνει τη σημασία της συμμετοχής των ΗΠΑ στις εξελίξεις. Η Κ. Κάλας τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί πρέπει να είναι οι κύριοι παράγοντες στην εφαρμογή τυχόν συμφωνίας.

Σχετικά με τη Μέση Ανατολή, η Κ. Κάλας υπογραμμίζει την υποστήριξη της ΕΕ για τη λύση των δύο κρατών και την ανάγκη για διαρκή ειρήνη. Αναφέρει ότι η ΕΕ έχει κρίσιμο ρόλο στη διακυβέρνηση της Γάζας και την ανάπτυξη βιώσιμης ειρήνης στην περιοχή.

Ως προς τη Συρία, η Κ. Κάλας επισημαίνει τον σημαντικό ρόλο της Ευρώπης στη διεθνή χρηματοδότηση για ανθρωπιστικούς λόγους και την παρακολούθηση των εξελίξεων στην περιοχή.

Τέλος, ως προς την πιθανή απουσία της αμερικανικής βοήθειας, η Κ. Κάλας τονίζει ότι η Ευρώπη δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ούτε την πρόθεση να υποκαταστήσει πλήρως τις ΗΠΑ, αλλά παραμένει σημαντικός παράγοντας στη διεθνή σκηνή.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ταρκόφσκι στα καθυστερήσεις: Η Έβερτον ισοφάρισε τη Λίβερπουλ σε ένα εκρηκτικό ντέρμπι

Με γκολ του Τζέιμς Ταρκόφσκι στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Έβερτον ισοφάρισε 2-2 τη Λίβερπουλ σε ένα εκρηκτικό ντέρμπι στο Γκούντισον Παρκ. Μετά από σύρραξη και αποβολές, η κατάταξη στην Premier League παραμένει αναμφίβολα ανοικτή.

Διαχρονική Ανατροπή: Ο Παναθηναϊκός “Σάρωσε” το Περιστέρι και Προκρίθηκε στα Ημιτελικά

Η άμυνα αποδείχτηκε καθοριστική για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου, με τον Οσμάν και τον Γκέιμπριελ να ξεχωρίζουν στην επίθεση και στην ρακέτα αντίστοιχα.

Οδικός Χάρτης για την Ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου “Στρούμα”: Τα Σχέδια της Κυβέρνησης

Το υπουργικό συμβούλιο υιοθέτησε σήμερα τον οδικό χάρτη για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου "Στρούμα", καθορίζοντας συγκεκριμένες ενέργειες και προθεσμίες.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες ενωμένοι για την Ουκρανία

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών, η γερμανική υπουργός και ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών εκφράζουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία και τη σημασία της ενότητας στην περιοχή.