Έναν μήνα μετά την τραγωδία στα Χανιά, όπου ο 22χρονος Παναγιώτης έχασε τη ζωή του στη λεωφόρο Σούδας, νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τη συμπεριφορά του οδηγού του πολυτελούς τζιπ. Ο 45χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα, προκάλεσε το μοιραίο ατύχημα.
Σύμφωνα με την Προανάκριση της Τροχαίας, η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του 45χρονου ήταν 1,99 γρ/λίτρο, ενώ ανακαλύφθηκαν και φαρμακευτικές ουσίες. Παρά την υποστήριξή του ότι έπαιρνε αντιψυχωσικά φάρμακα, υπάρχουν πληροφορίες ότι το βράδυ του ατυχήματος χρησιμοποιούσε και ναρκωτικά.
Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων δείχνουν ότι η ταχύτητα του SUV υπερέβαινε τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το όχημα του 22χρονου κινούνταν εντός της λωρίδας του με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα. Ο Παναγιώτης φορούσε ζώνη ασφαλείας και έκανε ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά ο οδηγός του τζιπ καρφώθηκε πάνω του.
Ο πατέρας του Παναγιώτη υποστηρίζει ότι το αλκοτέστ δεν ήταν τυχαίο και αναφέρει ότι ο γιος του είχε προσπαθήσει να αποφύγει την πρόσκρουση. Επίσης, τονίζει την ευθύνη των Αστυνομικών που άφησαν ελεύθερο τον 45χρονο, ο οποίος είχε προηγουμένως καταγγελθεί για επίθεση και αναζητείτο.